Ciclism

Din culisele echipei Sky: Wiggins si Froome la cutite in Turul Frantei 2012

Bradley Wiggins si Chris Froome au fost coechipieri in Turul Frantei din 2012, dar relatia dintre cei doi nu a fost nici pe departe una ca de la liderul echipei la cel mai fidel locotenent.

Sean Yates, omul insarcinat sa conduca echipa Sky in Marea Bucla, dezvaluie la un an distanta de la cursa franceza ca Wiggins a intentionat sa se retraga din competitie desi era purtatorul tricoului galben.

Rutierul britanic care pana la urma a ajuns in galben la Paris s-a simtit "injunghiat pe la spate" de insusi coechipierul sau Froome in etapa a 11-a, cand acesta din urma a atacat cu patru kilometri ramasi pana la final.

Yates aminteste ca potrivit ordinelor de echipa din acel moment Froome primise unda verde sa atace doar in ultimii 500 de metri, dar rutierul nascut la Nairobi s-a pus in miscare mult mai devreme.

Echipa a intervenit si-a cerut in mod expres lui Froome sa renunte la actiunea sa si sa se puna in slujba lui Wiggins.

Wiggins a castigat Turul Frantei 2012, iar Froome a incheiat pe doi. Pentru 2013, pentru a evita ciocnirea celor doi, echipa Sky i-a facut un programat separat lui Wiggins, trimis sa lupte pentru tricoul roz in Turul Italiei, in timp ce Froome a fost promovat la rangul de lider al echipei in Turul Frantei.

In timp ce Wiggins a abandonat Turul Italiei dupa o evolutie sub asteptari si ulterior a renuntat la a mai participa in Turul Frantei sub apasarea unei accidentari, Froome nu a avut rival si a castigat la pas Marea Bucla.

Cei doi coechipieri de la Sky vor concura sub drapelul britanic la Campionatele Mondiale de ciclism pe sosea de la Florenta programate in aceasta luna.

Wiggins a anuntat ca nu va mai concura niciodata in Turul Frantei si ca in viitor va renunta la ciclismul pe sosea pentru a continua in disciplinele de pe velodrom.



Din culisele echipei Sky: Wiggins si Froome la cutite in Turul Frantei 2012