Ciclism

Contador castiga Turul Tarii Bascilor si devine favorit la Turul Frantei

Alberto Contador si-a adjudecat, sambata, editia din acest an a Turului Tarii Bascilor, a doua cursa importanta pe etape pe care o castiga dupa Tireno-Adriatico.

Liderul echipei Tinkoff-Saxo s-a clasat pe locul secund in ultima etapa, un contratimp individual in lungime de 25.9 kilometri, si doar specialistul Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) a reusit sa fie mai rapid decat spaniolul. Sapte secunde i-au despartit pe cei doi in avantajul germanului.

Polonezul Michal Kwiatkowski, coechipierul lui Martin, a completat podiumul etapei finale sosind cu o intarziere de 15 secunde.

Liderul echipei Omega Pharma-Quick Step a urcat in urma acestui rezultat pe locul secund in clasamentul general la finalul Turului Tarii Bascilor. Al treilea s-a clasat francezul Jean-Christophe Peraud de la AG2R.

Marele pierzator al zilei finale a fost Alejandro Valverde, liderul lui Movistar. Acesta a sucombat la contratimp, proba unde niciodata nu a excelat, si a terminat etapa pe locul opt la peste un minut in urma invingatorului. Valverde a pierdut astfel trei locuri la general si a incheiat cursa pe cinci.

Alberto Contador, pentru a treia oara invingator in Turul Tarii Bascilor, a declarat ca se concentreaza in continuare pe urmatoarele doua obiective: Criteriul Dauphine Libere si pe Turul Frantei.

Lider in clasamentul Uniunii Cicliste Internationale, Contador a castigat in acest an Tirreno-Adriatico si Turul Tarii Bascilor, iar in Turul Cataluniei si Turul Algarve s-a clasat pe locul secund. Sunt rezulate care fac din Contador principalul favorit la castigarea Marii Bucle.



Contador castiga Turul Tarii Bascilor si devine favorit la Turul Frantei