Ciclism

Contador a aprins fumigenele in Turul Tarii Bascilor

Alberto Contador creste de la cursa la cursa si devine in acest moment principalul favorit la tricoul galben in Turul Frantei, in special dupa demonstratia de forta pe care a facut-o in etapa inaugurala din Turul Tarii Bascilor.

Cel supranumit “Pistolarul” a atacat pe ultima catarare a zilei alaturi de Alejandro Valverde (Movistar), pe care mai apoi l-a lasat in urma printr-o un efort solitar care i-a adus victoria de etapa cu un avans de 14 secunde.

Contador si Valverede s-au desprins din grupul principa pe Alto de Gaintza, ascensiunea plasata la 9 km de final si care a propus pante de pana la 16%, suficient pentru ca cei doi spanioli sa faca diferenta.

Valverde si-a asumat trena pe prima parte a catararii, in timp ce Contador a ramas ca un vulpoi in expectativa pana cand a declansat atacul decisiv.

Ultimii kilometri au fost in coborare si Contador si-a aparat toate secundele castigate pe catarare obtinand victoria de etapa si tricoul de lider la general.

Valverde a incheiat al doilea, in timp ce podiumul a fost completat de campionul Poloniei, Michael Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step), ciclist sosit dupa alte 34 de secunde.

In pofida succesului obtinut, Contador ramane precaut in privinta sanselor sale la victoria finala.

“Cursa ramane deschisa pentru ca in fiecare zi este o poveste diferita. Turul Tarii Bascilor este precum o serie de clasice la rand. Este placut ca am castigat, dar este doar inceputul si nimic nu este decis”, a spus Contador dupa etapa de 153.4 kilometri de la Ordizia.



Contador a aprins fumigenele in Turul Tarii Bascilor