Ciclism

Christophe Laporte în mare formă înaintea Turului Flandrei

Sursă foto: captura tv eurosport

Rutierul francez Christophe Laporte a câștigat a doua clasică pe pavate în trei zile.

Laporte s-a impus, miercuri, în Dwars door Vlaanderen sau Traversând Flandra în traducere liberă, o cursă de 183.7 kilometri între Roeselare și Waregem care precede Turul Flandrei, marele monument al ciclismului programat la finalul acestei săptămâni.

Cu patru kilometri rămași din cursa de miercuri, Laporte a atacat de unul singur dintr-un grup restrâns și a trecut linia de sosire cu un avans de 15 secunde în fața spaniolului Oier Lazkano (Movistar) și americanului Neilson Powless (EF Education Post).

Laporte se impusese, duminică, în cursa Gent-Wevelgem cu largul concurs al coechipierului Wout van Aert, cei doi desprinzându-se din pluton cu 51 de kilometri rămași până la final.

Van Aert a lipsit din Traversând Flandra, astfel că Laporte a adus de unul singur a cincea victorie pentru echipa Jumbo-Visma în acest an în cursele clasice pe pavate.

Gruparea olandeză a triumfat până acum în Omloop, Kuurne-Bruxelles-Kuuren, E3, Gent-Wevelgem și Dwars door Vlaanderen, dar cele două mari monumente din această secvență a sezonului sunt încă în față.

E vorba de Turul Flandrei și de Paris-Roubaix, cele mai importante curse pe pavate din calendarul mondial în ciclism.



Christophe Laporte în mare formă înaintea Turului Flandrei