Ciclism

Chris Froome ramane in galben dupa contratimpul pe echipe din Turul Frantei

Echipa americana BMC a castigat, duminica, mansa contratimp pe echipe desfasurata in etapa a 9-a din Turul Frantei, iar britanicul Chris Froome si-a consolidat pozitia de lider la general.

Cei de la BMC au fost inregistrati in 32 de minute si 15 secunde, devansandu-I pe britanicii de la Sky pentru o singura secunda.

Podiumul etapei a fost completat de ibericii de la Movistar, echipa lui Alejandro Valverde si Nairo Quintana, sositi la patru secunde in urma castigatorilor.

Topul cinci a fost intregit de Tinkoff, echipa lui Alberto Contador, la 28 de secunde, si Astana, formatia lui Vincenzo Nibali, care a pierdut 35 de secunde.

Chris Froome ramane in posesia tricoului galben si are inaintea primei zile de pauza un avans de 12 secunde in fata americanului Teejay Vangarderen (BMC). Pe trei a urcat belgianul Greg van Avermaet, de asemenea de la BMC, la 27 de secunde.

Peter Sagan a fost scos de pe podium si a ajuns la 38 de secunde in urma lui Froome, in timp ce Alberto Contador a pierdut un minut si 3 secunde in raport cu rivalul sau de la Sky.

Ceilalti favoriti la victoria generala au urmatoarele ecarturi in clasament: Valverde (1’50),  Quintana (1’59) si Vincenzo Nibali (2’22).

Rezultate si clasamente:



Chris Froome ramane in galben dupa contratimpul pe echipe din Turul Frantei