Ciclism

Chris Froome merge in Vuelta pentru dubla

Sursă foto: twitter.com/teamsky

Castigator de Turul Frantei in acest an, rutierul britanic Chris Froome a anuntat ca va lua startul in Turul Spaniei (Vuelta).

In varsta de 32 ani, Froome vrea sa-si treaca in cont dubla istorica, dupa ce in trecut a incheiat de trei ori pe locul secund in ultimul mare tur al sezonului de ciclism.

Froome a incheiat in 2011 la doar 13 secunde in urma castigatorului Juan Jose Cobo, dupa care a fost invins de Alberto Contador in 2014 si de Nairo Quintana in 2016.

“Am aceasta oportunitate si cu siguranta voi incerca sa profit. Vuelta este o cursa pe care o iubesc. Am incheiat de trei ori pe locul secund si mi-ar placea sa castig. Ar fi incredibil sa castig Turul si Vuelta in acelasi an”, a spus Froome.

Concurenta pentru rutierul britanic de la Sky se anunta una acerba, ciclisti precum Vincenzo Nibali, Alberto Contador, Fabio Aru sau Romain Bardet urmand a lua startul in Vuelta.

Turul Spaniei debuteaza pe 19 august din orasul francez Nimes si se incheie trei saptamani mai tarziu la Madrid.

Doar doi ciclisti au reusit in istorie dubla Turul Frantei-Vuelta in acelasi an, este vorba de francezii Jacques Anquetil in 1963 si Bernard Hinault in 1978.



Chris Froome merge in Vuelta pentru dubla