Ciclism

Chris Froome atacat cu urina de un spectator in Turul Frantei

Lider autoritar in Turul Frantei, britanicul Chris Froome a avut parte de o experienta neplacuta in timpul etapei a 14-a, castigata spectaculos de conationalul sau Stephen Cummings.

Froome a incheiat cel mai bine dintre favoriti, reusind sa castige timp fata de toti ceilalti pretendenti, pe hartie e drept, la victoria finala.

Cu toate acestea, Froome a povestit pentru postul britanic ITV4 ca in timpul etapei dintre Rodez si Mende, in sudul Frantei, a fost atacat de un spectator.

Acesta i-a aruncat urina in fata lui Froome si l-a numit pe acesta "Dopat".

"Un spectator a aruncat o cupa de urina in fata mea si mi-a zis ca sunt dopat. Nu poti face asa ceva nimanui. Nu este in numele sportuliu. Sunt dezamagit si din nefericire cred ca unii oameni care transmit Turul o fac intr-un mod iresponsabil. Ce pot face? Ma pot enerva, dar prefer sa raman concentrat asupra cursei", a spus Froome.

Froome, 30 ani, se afla in centrul atentiei dupa demonstratia de forta facuta pana acum in Turul Frantei, doi fosti ciclisti francezi antrenand discutia despre un posibil caz de dopaj in cazul britanicului. Este vorba de Laurent Jalabert si Cedric Vasseur.

In ceea ce-l priveste pe Froome, acesta sustine ca este nevinovat si ca este dispus sa se supuna la toate verificarile anti-doping din lume.



Chris Froome atacat cu urina de un spectator in Turul Frantei