Ciclism

Cazatura incredibila in Brabantse Pijl. Campionul mondial doborat de masina propriei echipe

Sursă foto: https://twitter.com/INEOSGrenadiers/

Julian Alaphilippe, campionul mondial in ciclismul pe sosea, a fost victima unei cazaturi mai putin intalnite la acest nivel competitional.

Pe o vreme extrem de ostila, cu ploaie, temperaturi scazute si o sosea alunecoasa, Alaphilippe a fost obligat sa abandoneze in cursa belgiana de o zi Brabantse Pijl, intrecere programata cu doar cateva zile inaintea legendarei Paris – Roubaix.

La trecerea peste linia de sosirea, organizatorii programand un circuit in ultima parte a cursei, masina echipei Quick Step a incercat depasirea plutonului prin partea stanga a soselei, doar ca l-a atins usor pe francezul Bryan Coquard de la Cofidis.

Cazatura acestuia a antrenat si alte cazaturi ca intr-un efect de domino, printre victime numarandu-se si francezul Julian Alaphilippe, chiar rutierul echipei Quick Step si unul dintre favoritii la victorie.

Alaphilippe a incercat sa continue cursa, dar dupa cateva pedale s-a retras din cauza unei lovituri la cot.

Victoria a fost obtinuta de americanul Magnus Sheffield de la INEOS, unul dintre cei mai tineri rutieri din pluton la doar 19 ani.

Acesta a trecut linia de sosire cu un avans de 37 de secunde in fata francezilor Benoit Cosnefroy (AG2R Citroen) si Warren Barguil (Team Arkea).

Pentru Sheffield este cea mai importanta victorie din scurta cariera de ciclist profesionist. Acesta se va numara printre rutierii care vor participa la Paris – Roubaix in aceasta duminica.



Cazatura incredibila in Brabantse Pijl. Campionul mondial doborat de masina propriei echipe