Ciclism

Castigator surpriza in Milano – San Remo. Pe ce loc a incheiat Eduard Grosu

Sursă foto: https://twitter.com/matmohoric

Un sloven a castigat editia din acest an a cursei Milano – San Remo, unul dintre cele cinci monumente din ciclismul mondial.

Toata lumea il astepta pe prima pozitie pe Tadej Pogacar, noul fenomen al ciclismului, dar victoria a fost obtinuta de Matej Mohoric, campionul Sloveniei.

Rutierul echipei Bahrain-Victorious a atacat de unul singur pe coborarea de pe Poggio, ultima dintre ascensiunile traseului de 290 de kilometri.

Un atac surpriza in fata caruia a incercat sa raspunda francezul Anthony Turgis (TotalEnergies), ajuns in cele din urma al doilea.

Cei cativa metri avans pe care Mohoric a reusit sa-i obtina pe Poggio au fost de ajuns pentru ca acesta sa-si treaca in palmares cea mai mare victorie din cariera si prima dupa 195 de zile.

Ultima oara Mohoric castigase etapa a 7-a din Turul Benelux.

Podiumul din Milano – San Remo a fost completat de olandezul Mathieu Van Der Poel (Alpecin-Fenix), rutier aflat la prima cursa din acest an.

Eduard Grosu, singurul reprezentant al Romaniei in cursa, a incheiat pe locul 156 din 159 de ciclisti ajunsi la linia de sosire, cu peste 13 minute intarziere in raport cu invingatorul.

166 de rutieri de la 24 de echipe au luat startul in editia cu numarul 113 din Milano – San Remo, o cursa mai veche chiar si decat Turul Italiei.

Opt dintre acestia au format evadarea zilei care a atins un maxim de 7 minute si 10 secunde, cu 101 kilometri ramasi de acoperit.



Castigator surpriza in Milano – San Remo. Pe ce loc a incheiat Eduard Grosu