Ciclism

Barbosul Simon Geschke castiga etapa a 17-a din Turul Frantei. Alberto Contador pierde timp dupa o cazatura

Simon Geschke de la echipa Giant-Alpecin a devenit, miercuri, primul rutier german de la Jan Ullrich (1997) care castiga in catarare o etapa din Turul Frantei.

Echipierul lui Giant-Alpecin a atacat pe Col d'Allos, catararea de categoria intai plasata la kilometrul 139 din cei 161 ai mansei de miercuri, si la final a trecut linia de sosire cu un avans de 31 de secunde in fata americanului Andrew Talansky de la Cannondale. Podiumul a fost completat de columbianul Rigoberto Uran de la Etixx-Quick Step.

Favoritii s-au neutralizat reciproc in pofida unor atacuri din partea lui Nairo Quintana, al doilea in clasamentul general. Acesta a incercat sa-l surprinda pe liderul Chris Froome pe ascensiunea finala, dar actiunile columbianului de la Movistar au fost previzibile si, prin consecinta, anulate cu usurinta de purtatorul tricoului galben.

Quintana a trecut linia de sosire in fata lui Froome, dar cei doi au primit acelasi timp, astfel ca diferenta de 3 minute si 10 secunde ramane batuta in cuie.

Alejandro Valverde a pierdut cateva secunde in raport cu Froome si Quintana, dar a urcat pe locul trei in clasamentul general, profitand de abandonul americanului Teejay Van Garderen.

Liderul echipei BMC a abandonat cursa in lacrimi inca din debutul etapei acuzand probleme stomacale.

Un alt rutier cu probleme in aceasta etapa a 17-a a fost spaniolul Alberto Contador. Acesta s-a aratat extrem de activ la inceput, incercand un atac de unul singur cu 74 kilometri inaintea finalului. Echipele Sky si Movistar si-au dat insa mana si l-au readus in pluton dupa doar doi kilometri.

Ghinionul l-a lovit pe Contador pe dificila coborare de pe Col d'Allos, cand liderul echipei Tinkoff a cazut si s-a julit pe partea dreapta a coapsei. Peste doua minute a pierdut Contador pe sosea si locul patru la general in fata britanicului Geraint Thomas de la Sky.

O buna operatiune a facut in schimb elvetianul Mathias Frank de la IAM Cycling, rutier aflat in evadare care a ajuns in top zece pe locul opt, la 8 minute si 47 de secunde in urma liderului.



Barbosul Simon Geschke castiga etapa a 17-a din Turul Frantei. Alberto Contador pierde timp dupa o cazatura