Ciclism

Austriacul Kohl, depistat pozitiv in Marea Bucla

Ciclistul Bernhard Kohl a fost declarat dopat in editia din acest an a Turului Frantei, competitie la finalul careia a castigat clasamentul cataratorilor, clasandu-se pe locul trei la general, anunta BBC.

Potrivit Agentiei Franceze Antidoping, rutierul formatiei germane Gerolstainer este al patrulea ciclist depistat pozitiv cu CERA, ultima evolutie a Eritropoetinei, dupa Riccardo Ricco, Leonardo Piepoli si Stefan Schumacher.

''Am primit un telefon de la Bernhard Kohl prin care m-a anuntat ca a fost instiintat de acest test pozitiv'', a declarat Hans-Michael Holczer, managerul echipei Gerolstainer, pentru Reuters.

Intr-un comunicat emis de Agentia Franceza Antidoping se precizeaza ca medicii laboratoarelor de la Chatenay-Malabry au descoperit urme de EPO de ultima generatie in probele recoltate de la ciclistul Bernhard Kohl in zilele de 3 si 15 iulie, adica inaintea si in timpul Turului Frantei.

In eventualitatea in care si proba B va confirma primul rezultat pozitiv, Kohl va primi o suspendare de doi ani, urmand ca oficialii Turului Frantei sa ia in calcul descalificarea sa, dupa modelul Floyd Landis din 2006.

Kohl a semnat o intelegere cu echipa echipa belgiana Silence-Lotto pentru sezonul 2009.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Austriacul Kohl, depistat pozitiv in Marea Bucla