Ciclism

Andre Greipel, victorie la sprint in Paris-Nisa

Campionul Germaniei, Andre Greipel, a castigat, marti, etapa a doua din Paris-Nisa sau Cursa Soarelui, asa cum mai este cunoscuta prima competitie importanta pe etape a sezonului pe doua roti.

Rutierul de la echipa belgiana Lotto-Soudal s-a impus la sprintul masiv al plutonului in localitatea in fata francezului Arnaud Demare.

La final, Greipel a dedicat aceasta a doua victorie a sezonului mamei sale. Greipel, 32 ani, mai castigase in acest an etapa a cincea din Turul Algarve (Portugalie), cursa pe care a incheiat-o pe 70 la general.

Podiumul mansei secunde din Paris-Nisa, o etapa de 172 km intre Parcul Zoo de la Beauval si Saint-Amand-Montrond a fost completat de un alt german, John Degenkolb de la Giant-Alpecin, cel care a urcat pe trei la general dupa secundele de bonificatie obtinute pentru locul al doilea la ultimul sprint intermediar al zilei.

Pentru inca o zi tricoul galben ramane pe umerii polonezului Michal Kwiatkowski de la Etixx-Quick Step, cel care s-a impus in prologul de duminica.

Cursa Soarelui continua, miercuri, cu o etapa a 3-a in lungime de 179 km, intre Saint-Amand-Montrond si Saint-Pourcain-sur-Sioule, mansa care programeaza trei catarari de categoria a 3-a in partea de mijloc.

Finalul ramane deschis unui sprint masiv, desi profilul etapei poate favoriza unele atacuri din partea ciclistilor temerari.

Incepe Tirreno-Adriatico

In alta ordine de idei, miercuri incepe si o noua editie a Tirreno-Adriatico, Cursa Celor Doua Mari din Italia, competitie la startul careia se aliniaza o seama de vedetele ale plutonului profesionist in frunte cu Alberto Contador, Chris Froome sau Vincenzo Nibali, pentru a-i numi doar pe cativa din animatorii acestei pasionante intreceri de o saptamana si totodata favoritii la victoria generala. In plutonul din Tirreno-Adriatico ii mai regasim pe Mark Cavendish, Fabian Cancellara, Nairo Quintana sau Joaquim Rodriguez.

Nippo-Vini Fantini, echipa lui Eduard Grosu, nu a fost invitata la aceasta cursa.



Andre Greipel, victorie la sprint in Paris-Nisa