Ciclism

Andre Greipel face tripla in Turul Frantei

Germanul Andre Greipel a tras cortina peste a doua saptamana din Turul Frantei cu o noua victorie de etapa, a treia pentru rutierul lui Lotto-Soudal in cele 15 manse derulate pana acum.

In pofida celor trei puncte de sutura pe care le-a primit la genunchiul stang dupa o cazatura suferita sambata, Greipel s-a dovedit din nou cel mai rapid dintre sprinteri.

Supranumit "Gorila", Greipel i-a devansat pe conationalul sau John Degenkolb de la Giant-Alpecin si pe norvegianul Alexander Kristoff de la Katiusa, locul patru revenindu-i purtatorului tricoului verde Peter Sagan de la Tinkoff.

Greipel si-a lansat sprintul final cu 250 de metri inaintea finalului, cu Degenkolb excelent plasat in roata sa, insa acesta nu a avut forta sa treaca de ciclistul lui Lotto-Soudal.

Etapa de duminica, programata intre Mende si Valence, pe distanta a 183 km, a fost marcata de prezenta unui vant de fata, lucru care a ingreunat misiunea ciclistilor.

Greipel, 32 ani, ajunge la 9 victorii de etapa in Turul Frantei si face a doua tripla din cariera in Marea Bucla dupa cea din 2012.

Clasamentul general a ramas nemodificat dupa aceasta etapa, cu britanicul Chris Froome in galben in fata lui Nairo Quintana (Movistar) and Tejay van Garderen (BMC Racing Team).



Andre Greipel face tripla in Turul Frantei