Ciclism

Andre Greipel face dubla in Turul Frantei si ramane in verde

Etapa a 5-a din Turul Frantei, desfasurata miercuri intre Arras si Amiens pe distanta a 189 km, a fost o afacere intre sprinterii plutonului.

Echipa Etixx-Quick Step a incercat sa controleze sprintul final pentru a-l scoate in primele pozitii pe britanicul Mark Cavendish.

Chiar daca a pierdut roata lansatorului sau, Mark Renshaw, fostul campion mondial s-a lansat spre linia de sosire cu slovacul Peter Sagan de la Tinkoff Saxo in dreapta sa, dar din linia secunda a aparut uriasul Andrei Greipel si i-a invins pe amandoi.

Purtatorul tricoului verde a pus mana pe alte 50 de puncte prin intermediul carora isi consolideaza pozitia fruntasa in clasamentul pe puncte. Greipel, rutierul echipei Lotto-Soudal, nu a purtat niciodata pana in acest an tricoul verde in Turul Frantei.

Greipel are doua succes in acest Tur al Frantei si opt in toata cariera.

Cavendish ramane cu marea dezamagire de a fi ratat o noua oportunitate de a se impune la sprint, dupa esecul suferit la Zelande in Olanda, in timp ce Sagan pare tot mai puternic de la o etapa la alta. 

Slovacul a ramas in posesia tricoului alb de cel mai bun tanar si se gandeste serios sa forteze obtinerea victoriei de etapa in mansa de la Le Havre.

Cunoscut pentru iesirile sale de multe ori necontrolate pe care le face in timpul curselor, Sagan nu se dezminte nici dupa etape si arata ca ramane in continuare un copil mare.

Vedeti mai jos ce i-a facut slovacul lui Vincenzo Nibali in timpul unui interviu pe care acesta il acorda:

 



Andre Greipel face dubla in Turul Frantei si ramane in verde