Ciclism

Alejandro Valverde cucereste Zidul de la Huy pentru a 4-a oara in cariera

Rutierul spaniol Alejandro Valverde de la echipa Movistar a castigat, miercuri, pentru a patra oara in cariera clasica belgiana Sageata Valona, a doua din cele trei curse din zona Ardenilor.

Cu acest succes obtinut in putin peste patru ore si jumatate, Valverde intra in istoria de 80 de editii a cursei devenind ciclistul cu cele mai multe succese la activ.

Valverde s-a mai impus pana acum in 2006, 2014 si 2015. Acum, la fel ca in 2015, Valverde l-a invins pe belgianul Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep). Podiumul a fost completat de irlandezul Dan Martin, de asemenea de la Etixx.

Ca in fiecare an, Sageata Valona s-a decis in ultimul kilometru pe temuta catarare de la Huy, un adevarat zid pe care ciclistii au fost nevoiti sa-l treaca spre linia de sosire.

In plus, Valverde a devenit al doilea rutier din istoria cursei care se impune in trei ani la rand dupa belgianul Marcel Kint (1943, 1944, 1945).

Sezonul curselor clasice de primavara se va incheia duminica cu Liege-Bastogne-Liege, cea mai veche cursa de o zi din lume.



Alejandro Valverde cucereste Zidul de la Huy pentru a 4-a oara in cariera