Atletism

Atletii se plang de regula startului fals: "Ne omoara psihic"

Descalificarea campionului olimpic Usain Bolt in finala cursei de 100 metri la Campionatele Mondiale de la Daegu a starnit o adevarata furtuna in lumea atletismului mondial.
Doi dintre medaliatii cursei din Coreea de Sud au criticat dur regula startului fals, in opinia acestora aceasta trebuind sa fie modificata in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Londra.

"Ne omoara psihic aceasta regula a startului fals. Speram sa se schimbe pana la Londra", a spus americanul Walter Dix, cel care a obtinut medalia de argint in cursa de la Daegu.

La fel de critic s-a aratat si Kim Collins, sprinterul din Saint Kitts & Nevis, care a intrat in posesia medaliei de bronz. "Ar fi bine sa ne acorde cel putin un start fals inainte sa fim descalificati".

Mare favorit la castigarea cursei regina din atletism, Usain Bolt a anticipat startul de duminica si a fost descalificat din intrecere, dupa ce dominase clar in serii cu 10.10 si 10.05.

'Fulgerul' din Jamaica era asteptat de o intreaga planeta pentru a cobori din nou sub plafonul de zece secunde intr-o cursa unde a stabilit in urma cu doi ani noul record mondial la 9.58 secunde.

Bolt ar trebui sa revina pe pista in seriile cursei de 200 metri, programate in cursul zilei de vineri, dar atletul a lasat de inteles ca in functie de starea lui emotionala se va prezenta sau nu la aceasta proba.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Atletii se plang de regula startului fals: "Ne omoara psihic"