Atletism

Oscar Pistorius scapă de închisoare

Sursă foto: https://twitter.com/pubity

La mai bine de un deceniu de la uciderea iubitei sale chiar într-o zi de Valentine’s Day, fostul campion paralimpic sud-african Oscar Pistorius a primit decizia eliberării condiționate din închisoare.

Pistorius se află încarcerat din anul 2014 după o condamnare pentru crimă, după ce inițial fusese găsit vinovat pentru ucidere din culpă.

Inițial, Pistorius a fost condamnat în 2014 pentru o perioadă de cinci ani pentru ucidere din culpă, dar la recursul înaintat de procurori a fost schimbată încadrarea și Pistorius a primit șase ani de închisoare în 2016.

Un an mai târziu pedeapsa a fost dublată de Curtea Supremă din Africa de Sud, considerându-se că sentința de șase ani este prea blândă ținând cont de gravitatea faptei.

Pistorius n-a recunoscut niciodată că și-a ucis partenera de viață, spunând că a confundat-o pe aceasta cu un posibil hoț intrat în casă la momentul respectiv.

June Steenkamp, mama victimei lui Pistorius, nu-și poate explica nici acum de ce fostul atlet a tras de patru ori în propria casă știind că dincolo de ușă se afla Reeva, logodnica lui.

”Draga mea copilă a țipat atât de tare pentru viața ei încât au auzit-o și vecinii. Nu știu ce a condus la această dorință de a trage de patru printr-o ușă, când știa foarte bine că dincolo se afla chiar Reeva”, a declarat June Steenkamp, anunță Daily Mail.

Aceasta mai spune că familia a fost lovită de o altă tragedie, soțul ei suferind un atac de cord la doar două luni după începutul procesului în care Oscar Pistorius a fost acuzat de crimă și ulterior condamnat la ani închisoare.

”N-am nicio îndoială că Barry a murit de inimă rea. Niciun părinte n-ar trebui să-și îngroape propriul copil și cu atât mai mult în circumstanțele în care s-au petrecut lucrurile cu Reeva.

”După moarte ei amândoi am fost devastați, eu și Barry, încercând cu toate resursele emoționale de care mai dispuneam să avem grijă unul de celălalt”, a mai spus June Steenkamp.

La 5 ianuarie 2024 Pistorius va fi eliberat condiționat din detenție.



Oscar Pistorius scapă de închisoare