Atletism

Oscar Pistorius solicită eliberarea din închisoare

Sursă foto: https://twitter.com/News24

Sportivul în vârstă de 36 de ani a solicitat Curții Constituționale din Africa de Sud eliberarea condiționată din detenție.

În urmă cu zece ani Pistorius și-a ucis logodnica în casa în care aceștia locuiau la Pretoria.

Condamnat inițial la cinci ani de închisoare pentru omor prin imprudență, Pistorius a primit în final 15 ani de închisoare după ce cazul său, unul extrem de controversat la momentul respectiv, a fost rejudecat de două ori.

Pistorius a solicitat încă din 2022 eliberarea condiționată, argumentând că și-a ispășit mai mult de jumătate din pedeapsă.

Curtea Supremă din Pretoria a decis însă că acesta nu a încheiat perioada minimă de detenție, stabilind pentru august 2024 un nou termen pentru o posibilă eliberare condiționată.

Chiar și așa, Curtea Constituțională a confirmat că Pistorius ispășise jumătate din pedeapsă până la data de 21 martie 2023.

Condamnat pentru omor, Pistorius a primit pedeapsa minimă pentru o astfel de faptă potrivit codului penal din Africa de Sud.

Campion la trei ediții consecutive a Jocurilor Paralimpice, Oscar Pistorius și-a ucis logodnica într-un acces de furie, după cum au susținut procurorii de caz la proces. Pistorius a susținut tot timpul că un hoț ar fi intrat în casă și că ar fi confundat-o pe Reeva Steenkamp cu acesta.



Oscar Pistorius solicită eliberarea din închisoare