Comunicate

Rezultate extraordinare pentru Lotul National de Escalada copii la Petzen Climbing Trophy 2013

Competitia internationala Petzen Climbing Trophy 2013 s-a desfasurat in perioada 06-07 iulie.La start s-au aliniat cluburi din: Austria, Cehia, Slovenia, Rusia, Bulgaria, Germania, Croatia, Ucraina, Serbia, Slovacia, Ungaria, Italia.

Desi au concurat cu cluburi de renume sportivii romani au reusit sa se faca remarcati atat individual cat si ca echipa. La multe probe sportivii din tarile cu traditie in alpinism si escalada au castigat, insa nu detasat, sportivii nostri reusind sa se situeze in clasamentul pe echipe pe locul 4.

Anul acesta delegatia Romaniei a fost mai mica fata de numarul de sportivi ce au participat la editiile trecute, dar rezultatele obtinute au fost peste asteptarile tuturor. Din lot au facut parte:Trifu Adelaida, Trifu Amelia,Popescu Dor Geta, Sava Cristiana, Trifu Antonia, Trifu Alina, Dudau Ariana, Enache Calin, Rapa Cristian, Rapa Darius, Popescu Rares.

 Daca la editia din 2012 locul 2 a fost preferatul sportivilor, anul acesta au reusit sa castige trei medalii de aur, o medalie de bronz si cinci pozitii de luat in seama, tinand cont de componenta mica a lotului.

Calin Enache a castigat locul I la proba de bouldering si escalada, categoria Under 12. Micuta Ariana Dudau s-a facut remarcata ocupand locul I la proba de dificultate, categoria Under 10. Rapa Cristian a obtinut locul 3 la proba de bouldering, categoria Under 12.

Drapelul Romaniei a stralucit in Austria datorita muncii, sacrificiilor si dedicatiei micilor cataratori.

Ne dorim ca aceasta performanta sa fie sprijinita, pentru a se crea traditie in castigarea a cat mai multe competitii internationale si pentru ca acesti copii, si altii, deopotriva de talentati, dar inca nedescoperiti, sa ne mai poata reprezenta cu succes si cand vor fi adulti. Ei reprezinta viitorul catararii romanesti.



Rezultate extraordinare pentru Lotul National de Escalada copii la Petzen Climbing Trophy 2013