Comunicate

Evenimentele lunii decembrie pe Eurosport

Iata mai jos avancronica programelor tv pe care le transmit posturile Eurosport, Eurosport 2 si EurosportHD, dar si siteul eurosportplayer.com. Toate emisiunile de mai jos, cu exceptia celor tip Magazin, sunt transmise in direct de cel mai mare post tv de sport din Europa.

2013 UNIVERSIADA DE IARNA in TRENTINO
11 - 21 decembrie
Editia 26 a Universiadei de Iarna va avea loc in Trentino (Italia), in perioada 11 - 21 decembrie, si va reuni peste 2500 de sportivi si oficiali din 50 de tari. Universiadele de Iarna sunt competitii internationale care au loc la fiecare doi ani. Evenimentul se adreseaza elitei sportivilor studenti cu varsta cuprinsa intre 17 si 28 de ani din toata lumea. Forumul superior al Universiadelor este Federatia Internationala a Sportului Universitar (FISU).

In prezent, numerosi medaliati cu aur in cadrul Universiadei de Iarna au rezultate similare medaliatilor cu aur la Olimpiada, multi campioni olimpici obtinand primele victorii la o competitie internationala chiar in cadrul Universiadei - Justyna Kowalczyk (schi fond) a castigat primele medalii de aur la editiile din 2005 si 2007 ale Universiadei, devenind dubla campioana mondiala in 2009 si campioana olimpica in 2010.

Transmisiunile Eurosport de la Universiada de Iarna din Trentino din acest an vor fi mai ample ca niciodata, cuprinzand noua discipline sportive. Transmisiunile IN DIRECT vor insuma 75 de ore pe Eurosport si Eurosport 2.

Hocheiul pe gheata va fi gcel mai transmish sport, cu 25 de ore de actiune in direct, inclusiv meciuri din faza grupelor desfasurate intre cele mai bune echipe din lume: SUA, Suedia, Rusia si Cehia. Celelalte sporturi transmise in direct vor fi schi alpin, biatlon, schi fond, schi acrobatic, combinata nordica, patinaj viteza pe pista scurta (Short Track), sarituri cu schiurile si snowboarding. Pentru programul complet, apasa aici

Eurosport va oferi fanilor acces fara egal la evenimentele de la Trentino, indiferent unde s-ar afla acestia. Cele 75 de ore de transmisiuni IN DIRECT vor fi disponibile si pe echipamente mobile prin intermediul Eurosport Player . serviciul simulcast online. Eurosport Player poate fi accesat pe PC, pe echipamente mobile si pe smart TV.

Pentru a completa actiunea in direct, sectiunea gSporturi Universitareh de pe eurosport.com, cel mai popular website de stiri sportive, ofera stiri si rezultate de la Trentino si de la evenimentele premergatoare. Transmisiunile Eurosport din cadrul Universiadelor sunt foarte atractive pentru telespectatori. In luna iulie a acestui an Eurosport si Eurosport 2 au atras un numar record de 27 de milioane de telespectatori diferiti in Europa in timpul transmisiunilor de la Universiada de Vara din Kazan, Rusia.

Pentru programele TV Eurosport & Eurosport 2: http://tv.eurosport.com
Urmariti-ne pe pagina noastra de Facebook: http://www.facebook.com/eurosport

SPORTURI DE IARNA

SARITURI CU SCHIURILE . Cupa Mondiala
Lillehammer, Norvegia: 7, 8 decembrie
Titissee Neustad, Germania: 13, 14, 15 decembrie
Engleberg, Elvetia: 20, 21, 22 decembrie
Hinterzarten, Germania: 22 decembrie

TURNEUL CELOR PATRU TRAMBULINE

Eurosport transmite intregul turneu IN DIRECT, inclusiv etapele de calificare. Pe tot parcursul competitiei transmisiunile sunt completate de interviuri cu cei mai importanti sportivi.

Turneul celor Patru Trambuline este parte a Cupei Mondiale si reprezinta unul dintre cele doua evenimente majore ale sezonului alaturi de Campionatul Mondial. Competitia cuprinde doua evenimente desfasurate in Germania in decembrie - Oberstdorf si Garmisch-Partenkirchen . si alte doua in Austria in ianuarie - Innsbruck si Bischofshofen.

- Etapa 1: 28, 29 decembrie Oberstdorf, Germania, K-120 + HS 137 / lungime 143.5m.
- Etapa 2: 31 decembrie Garmisch-Partenkirchen, Germania, K-125 + HS 140 / lungime 143.5m.
- Etapa 3: 4 ianuarie 2014 Innsbruck, Austria, K-120 + HS 130 / lungime 134.5 m
- Etapa 4: 6 ianuarie 2014 Bischofshofen, Austria, K-125 + HS 140 / lungime 143.0 m

SCHI FOND
Cupa Mondiala Kuusamo, Finlanda 1 decembrie. Eurosport si Eurosport 2 transmit IN DIRECT probele de la Kuusamo desfasurate sambata si duminica (dimineata si la pranz).

Anul trecut, Petter Northug (Norvegia) a obtinut un record impresionant clasandu-se pe locul doi in proba de sprint (Nikita Kriukov, Rusia) si in cea de 10 km (dupa Alexander Legkov, Rusia).

- Lillehammer, Norvegia: 7, 8 decembrie
- Asiago, Italia: 21 decembrie
- Oberhof, Germania: 22 decembrie

Cupa Mondiala . Turul de Schi
Oberhof, Germania: 28, 29 decembrie

COMBINATA NORDICA
Eurosport va transmite startul sezonului IN DIRECT sambata, 30 noiembrie, continuand pe parcursul lunii decembrie cu alte patru evenimente majore.

Cupa Mondiala
- Kuusamo, Finlanda: 1 decembrie
- Lillehammer, Norvegia: 7, 8 decembrie
- Ramsau, Austria: 15 decembrie
- Schonach, Germania: 21 decembrie

BIATLON . Cupa Mondiala
- Ostersund, in Suedia: 1, 2, 3 decembrie
Primul eveniment din calendarul Uniunii Internationale de Biatlon (IBU) are loc in Suedia! Eurosport transmite IN DIRECT proba de individual feminin (miercuri), individual masculin (joi), sprint masculin (sambata) si proba masculina de urmarire (duminica). Revenim in Suedia pentru un nou sezon de biatlon, prilej cu care fanii isi vor reaminti performantele de anul trecut ale lui Martin Fourcade (Franta) si Tora Berger (Norvegia). Tora a castigat toate probele individuale, iar Martin doua din trei.
- Hochfilzen, Austria: 6, 7, 8 decembrie
- Annecy, Franta: 10, 12, 13, 14, 15 decembrie
- Challenge-ul pe echipe Gelsenkirchen, Germania: 28 decembrie

SCHI ALPIN . Cupa Mondiala
- Beaver Creek in SUA: 1, 6, 7, 8 decembrie
- Lake Louise in SUA: 1, 6, 7, 8 decembrie
- Val dfIsere, Franta: 14, 15, 21, 22 decembrie
- Saint Moritz, Elvetia: 14, 15 decembrie
- Courchevel, Franta: 17 decembrie
- Val Gardena, Italia: 20, 21 decembrie
- Alta Badia, Italia: 22 decembrie
- Lienz, Austria: 28, 29 decembrie
- Bormio, Italia: 29 decembrie

MAGAZIN - SKI PASS
6 decembrie
Cel de-al doilea sezon al magazinului Ski Pass este gata sa inceapa! Magazinul are o durata de 13 minute si este dedicat in exclusivitate schiului alpin.

Prezentat de Kari Anne Saude, Ski Pass aduce detalii din culisele circuitului Cupei Mondiale, interviuri in exclusivitate cu cei mai mari campioni si reportaje despre locurile de desfasurare a evenimentelor. Magazinul il va avea ca invitat pe Aksel Lund Svindal in gSvindal Attitudeh. Acesta este castigator in clasamentul general al Cupei Mondiale 2007 si 2009, de 5 ori campion mondial, iar in 2010 campion olimpic in proba de Super-G.

Episodul patru (6 decembrie) este dedicat lui Lindsey Vonn, iar episodul cinci  (26 decembrie) analizeaza evenimentele din acest sezon, cu o luna si jumatate inainte de Jocurile Olimpice.

SANIE . Cupa Mondiala
- Winterberg, Germania: 30 noiembrie - 1 decembrie
- Whistler, SUA: 6, 7, 8 decembrie
- Park City, SUA: 13, 14 decembrie

CURLING
Campionatul European in Stavanger, Norvegia 23 - 30 noiembrie

SPORTURI DE IARNA PE EUROSPORT PLAYER
Pe Eurosport Player, serviciul TV online al Eurosport, fanii vor putea urmari fiecare minut din sezonul sporturilor de iarna pe canalele bonus, care vor transmite IN DIRECT toate etapele* celor sase Cupe Mondiale** precum si Campionatele Mondiale de snowboard si schi acrobatic.
www.eurosportplayer.com

FOTBAL
Tragerile la sorti pentru Liga Campionilor
13 decembrie la 14:00
Tragerile la sorti pentru Europa League
13 decembrie la 13:00
Afla care sunt cele mai bune echipe din Europa care vor juca in optimile Ligii Campionilor si in Europa League. Eurosport si eurosport.com ofera transmisiuni IN DIRECT si amanunte din cadrul celei mai importante competitii fotbalistice din lume prin intermediul comentariilor si interviurilor.

Liga Campionilor la Tineret 10 decembrie
Eurosport este primul canal oficial al Ligii Campionilor la Tineret! Cel putin 13 partide vor fi transmise pana in luna iunie 2014: sase in 2013, sapte in 2014. Eurosport detine drepturile exclusive in Europa pentru a retransmite cele mai bune partide din fiecare etapa, aceste meciuri - inclusiv semifinalele si finala - fiind produse chiar de Eurosport. Prima partida produsa si transmisa IN DIRECT pe Eurosport a fost Manchester United FC v Bayer 04 Leverkusen pe 17 septembrie.

O NOUA COMPETITIE!
Cele mai bune cluburi din Europa iau parte in acest sezon in Liga Campionilor, iar reprezentativele lor de tineret joaca in aceeasi zi! Viitoarele staruri invata ce inseamna cel mai bun fotbal european si traiesc experienta Ligii Campionilor. Toti au sansa sa faca parte din echipa mare!

FORMAT
In faza grupelor, echipele trebuie sa dispute partidele in aceeasi zi cu echipa mare, marti sau miercuri, pentru a invata cat mai multe din aceasta experienta.

FAZA GRUPELOR
Etapa 6: 10/11 decembrie
Cele 32 de echipe participante: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Real Sociedad, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Schalke 04, Juventus, Napoli, Milan, Porto, Benfica, Paris Saint-Germain, Marseille, Shakhtar Donetsk, CSKA Moscova, Zenit, Ajax, Galatasaray, Anderlecht, Olympiacos, Basel, Copenhagen, Austria Wien, Viktoria Plze., Steaua Bucuresti, Celtic
Optimi: 8 partide
Sferturi de finala: 4 partide
1/4: 1/2 aprilie
1/4: 8/9 aprilie
Semifinale: 2 partide
1/2: 22/23 aprilie
1/2: 29/30 aprilie
Finala 24 mai

JUCATORI DE URMARIT:
ANGLIA
Adnan Januzaj (Manchester United)
Marcos Lopes (Manchester City)
Serge Gnabry (Arsenal)
Hector Bellerin (Arsenal)
FRANTA
Adrien Rabiot (PSG)
GERMANIA
Jeremy Dudziak (Dortmund)
ITALIA
Matteo Gerbaudo (Juventus)
Younes Bnou Marzouk (Juventus)
SPANIA
Juan Jose Narvaez (Real Madrid)
Jose Rodriguez (Real Madrid)
Jaime Sanchez (Real Madrid)
Sandro Ramirez (Barcelona)
Adama Traore (Barcelona)
Pentru programele TV Eurosport & Eurosport 2: http://tv.eurosport.com
Urmariti-ne pe pagina noastra de Facebook: http://www.facebook.com/eurosport

MAGAZIN . BRAZILMANIA
2, 3, 4, 5, 9 decembrie
Brazil Mania este un magazin ce are in centrul atentiei evenimentele premergatoare Cupei Mondiale 2014. Eurosport aduce stiri si interviuri oferite de organizatori si de personalitati ale fotbalului brazilian. O atentie deosebita este acordata infrastructurii sportive a tarii.

MAGAZIN . EUROGOLURI
2, 9, 16, 23 decembrie
Eurogoluri este cel mai vechi magazin de la Eurosport. Difuzat in fiecare luni de la 18:30, Eurogoluri aduce fanilor cele mai interesante momente ale cluburilor europene de fotbal. In acest sezon, Eurogoluri continua sa prezinte cele mai spectaculoase goluri europene si sa analizeze evenimentele alaturi de expertul Arsene Wenger. Legende ale cluburilor participante vor face avancronica Ligii Campionilor.

SNOOKER
CAMPIONATUL REGATULUI UNIT

1 - 8 decembrie in York, Marea Britanie
Campionatul Regatului Unit este cea mai importanta competitie de snooker transmisa in aceasta luna si al doilea cel mai important eveniment de acest gen al anului, dupa Campionatul Mondial. Intrecerea se va desfasura in decembrie la centrul York Barbican, iar Eurosport si Eurosport 2 vor oferi ample transmisiuni IN DIRECT.

Turneul din acest an are un format nou, toti jucatorii luand startul de pe aceeasi pozitie. Aceasta inseamna ca jucatori consacrati ca Mark Selby, Judd Trump si John Higgins s-ar putea intalni cu nou-veniti inca din prima runda.

In acest an a crescut de asemenea premiul total in bani de la ’625,000 la ’700.000, iar cecul castigatorului crescand si el de la ’125.000 la ’150.000. Campion mondial de cinci ori, Ronnie OfSullivan a confirmat la inceputul acestui an prezenta sa in York in incercarea sa de a reintra in topul primilor 16 jucatori la nivel mondial. In varsta de 37 de ani, O'Sullivan a mai castigat acest turneu de patru ori, inclusiv in 1993 cand avea doar 17 ani, moment in care a devenit cel mai tanar castigator din toate timpurile.

Invingatorul editiei de anul trecut este Mark Selby (Anglia), care a cucerit astfel cel mai important titlu din cariera sa invingandu-l pe Shaun Murphy (Anglia) cu 10-6.

BOX
Seara Greilor

13 decembrie in Lituania - etapa 9, categoria grea
Seara greilorh revine! Incepand din luna aprilie, Eurosport ofera o ora suplimentara de transmisiuni Pro- Fight, difuzata chiar inaintea programului gSeara greilorh. Sesiunile Pro-Fight reunesc boxeri care au luat parte la competitia de anul trecut, dar care lipsesc in acest an. Al treilea sezon gSeara greilorh are loc din februarie pana in decembrie 2013. Lansat in 2011, circuitul cuprinde opt turnee si se desfasoara intr-un format unic in box.

Fiecare turneu reuneste opt boxeri profesionisti de categorie grea din opt tari care vor concura intr-un meci unic de 3 runde si se vor lupta intr-un format simplu de knock-out (sferturi de finala, semifinala, finala). Castigatorul poate obtine un premiu in bani in valoare de 15.000$.

Luptele de la gSeara greilorh sunt spectaculoase si intense pentru ca boxerii asteapta pronuntarea KO-ului ce ii va duce in etapa urmatoare fara sa isi iroseasca energia. La gMai mare = Mai bunh nu exista categorii de greutate, ceea ce inseamna ca luptatorii care au intre 82 kg (greutatea minima) si 130 kg ar putea concura unul impotriva celuilalt. Este cel mai mare intotdeauna si cel mai bun? Urmareste competitia in 2013 si afla!

Castigatorul fiecarui turneu participa la cel mai important eveniment al sezonului: Seara Greilor in decembrie 2013.

FIGHT SPORT
SuperKombat

21 decembrie
Super Kombat este un circuit mondial adresat noii generatii, care reuneste luptatori de kickboxing ce vin din diverse circuite K-1, UFC, LOCAL KOMBAT etc. Formatul competitiei cuprinde calificarile pentru 4 Grand Prix-uri si 4 turnee pentru categoria grea. Super Kombat.



Evenimentele lunii decembrie pe Eurosport