US Open

Nadal castiga primul sfert de finala 100% spaniol din istoria US Open

Rafael Nadal s-a calificat joi noapte in semifinalele US Open, ultimul turneu de Mare Slem al anului. Spaniolul a inceput prost meciul cu Fernando Verdasco, insa a terminat in forta,  7-5, 6-3, 6-4,in tentativa de a castiga singurul titlu de Mare Slem care ii lipseste. El il va intalni in semifinale pe rusul Mikhail Youzhny. In cealalta semifinala joaca Federer.
Vantul a facut din nou legea la US Open, iar Nadal a avut ceva probleme sa il imblanzeasca. A pierdut pentru prima oara un serviciu in ultimele cinci meciuri, la debutul primul set cu Verdasco, insa apoi si-a intrat in paine si a mers fara greseala, reusind la randul sau mai multe breakuri.

Nadal - Verdasco a fost prima semifinala in totalitata spaniola din istoria US Open.

Nadal avea pana la partida cu Verdasco o serie de 62 de gameuri castigate pe propriul servici. Conationalul sau a reusit sa ii intrerupa linia, Nadal a trimis o lovitura de dreapta in fileu pentru ca Verdasco sa il bata la zero si sa treaca in avantaj cu 2-1 in primul set al sfertului de finala. Dupa aceea, Verdasco nu a mai vazut vreo ocazie de break, iar Nadal a castigat ultimele 13 puncte pe care le-a servit in setul al doilea.

In primul set s-a ajuns la 4-4, iar doua greseli duble ale lui Verdasco au usurat munac lui Nadal de a-si trece in cont primul set.

In mansa secunda, Nadal a mai reusit un break in ultimul game al setului, incheind cu un voleu de la fileu venit la capatul unui schimb lung de mingi, de 20 de lovituri. In setul trei, toate mergeau bine pentru Nadal, care a incantat tribunele print-o jumatate de voleu executat cu pirueta, lovind mingea cu spatele la fileu, precum o pasa la care nu te uiti in baschet.

Nadal se afla pentru a treia oara la rand intr-o semifinala la Flushing Meadows. El nu a ajuns niciodata in finala, in 2009 a pierdut cu Juan Martin del Potr, iar in 2008 cu  Andy Murray.

"Pentru mine este un sentiment placut sa fiu pentru a treia oara la rand intr-o semifinala a unuia dintre cele mai importante turnee din lume. De fapt, la acest moment, pentru mine este cel mai important lucru", a spus Nadal la putin timp dupa calificarea in semifinale.

Sambata noapte, Nadal isi continua drumul incercad sa obtina Marele Slem in cariera, castigarea US Open, singurul turneu de Mare Slem care ii lipseste. La 24 de ani, spaniolul are opt titluri in total castigate la Roland Garros, Wimbledon si Australian Open. In drumul spre finala sta rusul Mikhail Youzhny. Cel mai bun rezultat al lui Youzhny in cadrul unui turneu de Mare Slem a fost in 2006, atunci cand a ajuns in semifinale la US Open, dupa ce in sferturi trecuse de Nadal.

In 2010, Nadal a triumfat la Roland Garros si Wimbledon.

In cealalta semifinala, numarul 2 Roger Federer il intalneste pe favoritul 3 Novak Djokovic, tot sambata.

Onlinesport



Nadal castiga primul sfert de finala 100% spaniol din istoria US Open