US Open

Federer a trecut ca vantul de Soderling

De cinci ori castigator in cariera la US Open, Roger Federer nu a avut nicio problema in a ajunge din nou in careul asilor turneului newyorkez. Numarul doi mondial a trecut in sferturi de mai vechea sa cunostinta, suedezul Robin Soderling, cu 6-4, 6-4, 7-5.
Elvetianul de 29 ani a dominat jocul in conditiile unui vant puternic care a matura incontinuu arena centrala Artur Ashe, reusind nu procentaj de 64 la suta la prima minge jucata.

De altfel, Federer l-a tinut la respect pe agresivul Soderling, castigand 89 la suta din punctele jucate cu primul serviciu, fostul lider mondial trecandu-si in cont si 18 asi.

Intrebat despre remarcabila sa prestatie la serviciu, Federer a raspuns scurt si precis: "Toata cariera am exersat serviciul, iar daca nu pot sa servesc in conditii de vant, atunci chiar am cu adevarat o problema. Poti sa ma trezesti la 2 sau 4 dimineata si pot sa servesc impecabil. Face parte din viata oricarui jucator".

De cealalta parte, Soderling a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Federer: "Este un jucator foarte bun pe vant. Se misca bine pe teren si este mereu in locul potrivit. Cu prima minge cred ca a gasit toate liniile careului de serviciu, ceea ce nu este o treaba prea usoara".

Federer va juca pentru un loc intr-o finala la Flushing Meadows impotriva sarbului Novak Djokovic, care l-a invins, de asemenea in trei seturi, pe francezul Gael Monfils, scor 7-6(2), 6-1, 6-2.

Va fi a 16-a intalnire dintre cei doi jucatori, Federer castigand pana acum zece dintre dispute, ultima chiar in acest an in semifinale la Toronto.

La US Open aceasta va fi a patra disputa consecutiva intre cei doi, Federer castigand de fiecare data pana acum, in finala din 2007, si in semifinalele urmatoarelor doua editii.

Onlinesport


Federer a trecut ca vantul de Soderling