Echipa Nationala

Fara 'talente' | Mutu, exclus de la nationala

Razvan Lucescu l-a exclus pe Adrian Mutu de la echipa nationala, dupa ce atacantul Fiorentinei a plecat din Serbia fara sa anunte pe nimeni, oficiali din Federatie sau colegi. Mutu avea de dinainte de meci biletele pregatite pentru Florenta, desi Romania are miercuri meci cu Feroe. Jucatorul a avut grija sa incaseze un cartonas galben, pentru a scapa de ultima partida a Romaniei, totul fiind foarte transparent chiar si pentru un copil de clasa I. Mutu nu mai are ce cauta la echipa nationala, decizia lui Razvan Lucescu fiind buna. Surse federale spun ca selectionerul pregateste o echipa tanara si fara 'talente' pentru EURO 2012. Ionut Lupescu a confirmat excluderea lui Adrian Mutu.
Sefii Federatiei Romane de Fotbal impreuna cu Razvan Lucescu au luat in discutie problema convocarii lui Adrian Mutu. "Atacantul roman a parasit hotelul tricolorilor de la Belgrad fara sa anunte pe nimeni, lucru care a infierbantat spiritele si s-a ajuns la concluzia ca excluderea sa este cea mai potrivita decizie".

Mutu accepta decizia lui Razvan Lucescu. Lupescu explica motivele excluderii lui Mutu, iar Lucescu meciul cu Serbia.

Reprezentativa Romaniei a pierdut cu 5-0, cea mai severa infrangere din ultimii 26 de ani.

Doar pentru trei jucatori am dat note peste 5. Cu ocazia aceasta, am cazut in urna a treia valorica.
Adrian Mutu avea pregatite biletele pe cursa Belgrad - Florenta inca dinainte ca partida sa inceapa, lucru care aliminteaza suspiciunile legate de suspendarea cersita in meciul cu Serbia. Adrian Mutu a calcat stramb si inaintea meciului cu Serbia, fiind surprins, impreuna cu Adrian Cristea, intr-un restaurant la ora 3 dimineata.

Desi suspendat, Cristi Chivu a revenit cu echipa nationala in Romania, iar ulterior a plecat spre Italia, spre deosebire de Adrian Mutu.

Fotbalistul Fiorentinei mai este acuzat de neimplicare in joc si de faptul ca nu inceteaza sa considere cantonamentul de la Mogosoaia un loc in care trebuie sa se prezinte doar atunci cand vrea si cand nu are programate petreceri nocturne prin cluburile din Bucuresti.

Conform unor surse federale, selectionerul este hotarat sa traga linie si sa inceapa o noua etapa la prima reprezentativa odata cu preliminariile pentru EURO 2012. Din aceasta etapa, Mutu, care in ianuarie 2010 va implini 31 de ani, nu ar urma sa faca parte. 

Misiunea lui Razvan Lucescu este grea, pentru ca eliminand unii jucatori de baza, fie ei si batrani,nu prea are de unde alege. La 'tineret', Romania a fost batuta de Letonia cu 5-1.


Pentru atacantul Fiorentinei, meciul cu Serbia a fost primul la echipa nationala dupa o pauza de aproximativ o jumatate de an.

Onlinesport


Fara 'talente' | Mutu, exclus de la nationala