Cupa Mondiala 2010

Lucescu explica dezastrul de la Belgrad

Antrenorul echipei nationale, Razvan Lucescu, a explicat motivele dezastrului de la Belgrad, in care Romania a pierdut in fata Serbiei, scor 0-5.
"Nu putem disputa despre un meci in conditii normale, tinand cont de situatie, ei erau innebuniti sa castige, noi mai putin. Asa a fost sa fie, a fost o noapte tampita din toate punctele de vedere", a declaratLucescu.

Reprezentativa Romaniei a pierdut cu 5-0, cea mai severa infrangere din ultimii 26 de ani.

Doar pentru trei jucatori am dat note peste 5. Cu ocazia aceasta, am cazut in urna a treia valorica.
" Normal ca in primul rand este vina mea, antrenorul este primul responsabil. Fotbalul romanesc trece prin momente grele, dar trebuie sa avem forta sa trecem peste asta", a spus selectionerul.

"Este o umilinta, una dintre cele mari. Nu are rost sa mai discuti in astfel de situatii. Dezastrul a pornit dupa ce am primit golul doi. A fost o prima repriza mai echilibrata, in care Serbia a jucat cu determinare si ambitie totale. Noi nu i-am lasat sa-si creeze mari ocazii, au marcat la acel moment. Pe finalul reprizei am avut si noi niste ocazii, am intrat la pauza cu acest 0-1, dar nu ma asteptam sa reactionam astfel la golul doi", , a spus Razvan Lucescu.

"Am pierdut cu mare usurinta la mijlocul terenului, iar din acel moment parca am innebunit. In ultimele cinci minute, in conditiile in care eram in zece, noi faceam presing la centrul terenului, de parca am fi putut sa marcam trei goluri. Acestea sunt momente in care iti pierzi capul, dar trebuie sa invatam din astfel de momente".

Selectionerul le-a luat apararea lui Adrian Mutu si Cristi Chivu, spunand ca acestia nu au luat cartonase intentionat.

"Nu vreau sa comentez in astfel de momente. Exista si circumstante, poate ca Mutu nu a auzit fluierul arbitrului, iar Cristi Chivu a apreciat gresit si din acest motiv a luat rosu. Nu ma gandesc la altceva!", a adaugat Lucescu

Onlinesport


Lucescu explica dezastrul de la Belgrad