Cupa Mondiala 2010

Jucatorii reprezentativei Frantei nu au renuntat la primele pentru Cupa Mondiala

Jucatorii reprezentativei Frantei nu au renuntat la primele pentru participarea la Cupa Mondiala din Africa de Sud, asa cum anuntasera dupa eliminarea înca din faza grupelor la competitia mondiala, informeaza cotidianul L'Equipe.

"Vom renunta la toate primele, nu vom accepta nicio centime", afirmase capitanul Patrice Evra la 22 iunie, dupa înfrângerea din meciul cu Africa de Sud, scor 1-2, rezultat în urma caruia Franta a parasit competitia mondiala înca din faza grupelor. Conform acordului semnat pe care îl aveau cu Federatia Franceza de Fotbal, jucatorii nu primeau nicio prima daca sunt eliminati din faza grupelor, dar le-ar fi revenit o parte din banii încasati din marketing.

Însa, L'Equipe sustine ca jucatorii au refuzat sa semneze documentele prezentate în acest sens de directorul administrativ si coordonatorul sportiv, Marino Faccioli, respectiv Henri Emile. Aceste documente, pregatite de serviciile juridice ale federatiei, oficializau practic renuntarea jucatorilor.

"Mandatat de coechipierii sai, Alou Diarra, promovat capitan în ultimele trei meciuri ale echipei Frantei, va trebui sa se duca la sediul federatiei pentru a da explicatii", noteaza L'Equipe.

În timpul Cupei Mondiale din Africa de Sud, echipa nationala a Frantei a refuzat sa efectueze o sedinta de pregatire, în semn de protest fata de faptul ca atacantul Nicolas Anelka fusese exclus din lot, deoarece îl insultase pe selectionerul Raymond Domenech la pauza meciului Franta - Mexic (scor 0-2), din 17 iunie. Echipa Frantei a fost eliminata în prima faza a turneului final al Cupei Mondiale, terminând ultima în Grupa A, cu un singur punct. Ulterior, Anelka a dat în judecata cotidianul L'Equipe pentru calomnie.

Franta este adversara României în grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012, alaturi de Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg. Echipa României a fost învinsa de Franta, la 9 octombrie, scor 2-0. Cele doua echipe se vor mai întâlni, în data de 6 septembrie 2011, în România.

Mediafax



Jucatorii reprezentativei Frantei nu au renuntat la primele pentru Cupa Mondiala