Poli Timisoara

Fanii Timisoarei au iesit in strada

Peste 6.000 de suporteri ai echipei FC Timisoara au fost prezenti, miercuri seara, în Piata Victoriei din orasul de pe Bega, pentru a-si manifesta atasamentul fata de echipa, dupa ce timisorenii nu au primit licenta pentru sezonul 2011/2012,

"O federatie de mafioti / La FRF este un cuib de hoti / De infractori si nesimtiti / Noi ne rugam în iad sa putreziti” a fost refrenul preferat al fanilor prezenti în Piata Victoriei din Timisoara. Pe lânga inevitabilele scandari triviale la adresa Federatiei Române de Fotbal si mai ales la adresa lui Viorel Duru, presedintele Comisiei de Licentiere din cadrul FRF, suporterii timisoreni au avut si un discurs coerent. Acestia au tinut sa precizeze ca acesta nu este un miting de protest la adresa cuiva, ci unul de sustinere a echipei favorite.

"Sunt momente în viata unei comunitati când toti trebuie sa ne adunam, sa ne consultam, sa vedem ce s-a întâmplat, cum a fost posibil sa se ajunga la o asemenea situatie, la o asemenea rusine, si ce urmeaza sa se întâmple. Acesta este unul dintre acele momente, când toti cei care însemnam Politehnica Timisoara, toti cei care facem parte din aceasta familie, sa ne vedem din nou «la porumbei», ca alta data, si sa încercam sa ne lamurim”, a spus Ema Cernescu, unul dintre liderii suporterilor timisoreni, invocând un vechi loc de adunare al suporterilor, chiar în centrul orasului.

Rectorul Universitatii Politehnice din Timisoara, Nicolae Robu, unul dintre sustinatorii clubului în toate problemele avute în ultimii ani, s-a declarat impresionat de atmosfera din Piata Victoriei. „Poli înseamna parte din sufletul orasului, este o crima sa atentezi la aceasta echipa. Domnilor de la FRF, treziti-va! Puteti lua o decizie exceptionala, trebuie doar sa aveti curajul sa o faceti. Nici în cel mai urât cosmar nu credeam ca vom ajunge în aceasta situatie. Abia s-au vindecat ranile finalului de sezon, cu un nou titlu pierdut. De abia am început sa ne refacem si sa visam la un parcurs bun în cupele europene, dar ne-am trezit retrogradati în Liga a III-a. Fotbalul în Timisoara este un fenomen, unul care trebui trait pentru a fi înteles la adevarata sa dimensiune”, a spus acesta la balconul Operei din Timisoara.

Acesta ar putea fi doar primul dintr-o serie de mitinguri ale suporterilor timisoreni, pentru ca suporterii alb-violeti au primit autorizatie pentru asemenea manifestatii în fiecare seara, la aceeasi ora, timp de o saptamâna, începând de azi.

Vicecampioana FC Timisoara si Gloria Bistrita, locul 15, nu au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, a anuntat, marti, presedintele Comisiei de Apel a Sistemului National de Licentiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi.

Mediafax



Fanii Timisoarei au iesit in strada