Poli Timisoara

S-a tras oblonul la ACS Poli Timisoara dupa noua ani de existenta. Clubul a fost exclus din Liga 3!

Sursă foto: acspoli.ro

Clubul care a evoluat in prima liga pana la finalul sezonului 2017/18 a fost exclus de FRF din Liga 3.

Fara vreun jucator legitimat, echipa ACS Poli Timisoara nu s-a prezentat la primele doua etape din noul sezon de Liga 3 si pana la declararea falimentului mai e doar o chestiune de timp.

”Admite sesizarea Departamentului Competiții FRF În baza art. 79/1 și 2 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționarea cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Frontiera 2004 Curtici) și i se aplică penalizate sportivă de 2000 lei În baza art. 79/14/1 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie organizată de AJF pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, se arată pe site-ul FRF.

Istoria celor de la ACS Poli Timisoara a inceput in urma cu noua ani, cand echipa ACS Recas a promovat in Liga 2.

Autoritatile locale din Timisoara au sustinut financiar vreme de trei ani noua echipa prezentata drept “adevarata Politehnica Timisoara” pana la interventia Curtii de Conturi.

De-a lungul acestei scurte si controversate istorii cei de la ACS Poli Timisoara au disputat o finala de Cupa Ligii, competitie disparuta din peisaj intre timp, si au reusit o salvare miraculoasa de la retrogradarea in Liga 2 in sezonul 2016/17.

Atunci, cu regretatul Ionut Popa pe banca tehnica, cei de la ACS Poli Timisoara au inceput sezonul de la -14 in dreptul puncte, reusind in extremis ramanerea in prima liga dupa un baraj cu rivala locala UTA Arad.

ACS Poli mai ramane in istorie si prin formarea actualilor internationali Deian Sorescu si Marius Marin.

Odata cu disparitia si falimentul celor de la ACS Poli in Timisoara ramane o singura echipa “viola” si aceasta este Politehnica din Liga 2, o echipa pornita de la zero la initiativa suporterilor timisoreni.



S-a tras oblonul la ACS Poli Timisoara dupa noua ani de existenta. Clubul a fost exclus din Liga 3!