Poli Timisoara

Sustinere totala pentru Petrovici

Finantatorul echipei FC Timisoara, Marian Iancu, a spus ca nu il va demite pe Vladimir Petrovici nici in cazul in care banatenii vor pierde cu 0-10 in fata celor de la Astra. Iata aici comunicatul lui Iancu, in care vorbeste si despre venirea lui MM Stoica.
"Nu am luat în calcul demiterea antrenorului principal, nici daca vom pierde meciul cu Astra Ploiesti cu scorul de 10-0. Ma intereseaza jocul, ca dinamica si angajament. Ma intereseaza sa fie eficienta în fata portii, demnitate si orgoliu sportiv, pentru ca lumea sa ne perceapa ca pe o formatie serioasa a campionatului. Toate acestea se aseaza în timp, atunci când aduci un antrenor nou la echipa. Faptul ca, din când în când, am anumite consideratii publice nu este decât modul meu de comunicare cu fanii alb-violeti, în sensul în care ei trebuie sa cunoasca gândurile mele, pentru a întelege hotarârile pe care le iau. Poate ca este mai bine ca antrenorul a început prudent campionatul, fortând treptat pentru a ajunge la limita superioara a evolutiei echipei, eliminând din start supralicitarea potentialului ei.

În ceea ce priveste informatia publica, sustinuta de domnul deputat Alin Popoviciu, cum ca domnul Mihai Stoica ar fi fost ofertat pentru o functie de conducator al clubului nostru, va anunt ca nu exista mandat care sa legitimeze o asemenea propunere. Poate ca viitorul actionariat, daca el se va modifica, într-un anumit sens, sa faca acest lucru. În acest moment, nu se lucreaza în aceasta directie.

La modul general, este important de stiut ca lucram la un plan prin care sa echilibram din interior bugetul necesar functionarii. Luam în considerare ideea ca odata cu redobândirea palmaresului, printr-o recunoastere juridica, interna si internationala, sa listam clubul în piata de capital, pentru ca el sa devina proprietatea celor care se regasesc în culorile alb-violete. Un prim pas în aceasta directie va fi capitalizarea tuturor sumelor împrumutate de actionari, având ca rezultat un capital social în jurul sumei de 21 de milioane de euro. Analizam pasul imediat urmator, în sensul în care sa realizam o majorare de capital în valoare de 21 de milioane de euro, prin emisiune de actiuni, administrat de C.N.V.M., tranzactie care ne-ar diminua participarea la 50%, restul devenind portofoliul celor care vor veni alaturi de noi.

Este important de stiut ca ne intereseaza sa asiguram continuitatea si în acelasi timp sa împartim proprietatea cu cât mai multi suporteri ai echipei noastre, care prin participarea activa la viata clubului sa impuna o administratie competitiva. Gândim ca presedintele Consiliului de Administratie sa fie ales de actionari, prin vot majoritar, indiferent de procentul pe care-l detin. În mod explicit, înseamna ca atunci când va fi ales presedintele societatii si implicit al clubului fiecare actionar sa dețina un vot si nu mai mult, chiar daca el reprezinta 1%, 2% sau 50% din totalul acțiunilor. Presedintele va avea un mandat de maximum doi ani si va prezenta raportul activitatii sale în cazul în care va dori sa candideze pentru înca o perioada statutara. Propunerile pentru postul de presedinte pot veni în mod exclusiv din rândul actionarilor si vor trebui sa se încadreze într-un standard impus de anumite sarcini bine dimensionate pentru aceasta functie. Va exista totusi o regula, în sensul în care acest drept exceptional va intra în vigoare dupa ce capitalizarea a trecut de pragul de 25% din totalul actiunilor emise. Votul va fi considerat valabil pentru unul sau mai mulți actionari, care singuri sau în grup, prin mandat, cumuleaza o participare de la 5.000 de euro în sus.

Este important de retinut ca toate acestea sunt simulari si idei care vor face parte dintr-un complex pachet de masuri pe care preconizam sa le aplicam. Este un model european general valabil, pe care încercam sa-l adoptam si noi. Va vom tine la curent cu fiecare demers pe care-l vom face."

Marian Iancu, presedintele Consiliului de Administratie al FC Timisoara


Sustinere totala pentru Petrovici