Wimbledon

Wimbledon 2017: daruire si pasiune in iarba

Turneul de Tenis Wimbledon este unul dintre cele mai prestigioase,  grandioase și importante evenimente sportive ale anului, nu numai în cercul iubitorilor tenisului. Motivul pentru care este atât de prestigios este unul istoric, turneul fiind cel mai „vechi” existent.

Fiind al treilea printre turneele din Marele Slam, de obicei are loc între luna iunie și iulie. Ediția din anul 2017 l-a avut iarăși pe jucătorul Andy Murray din Scoția printre cei mai cotați să ajungă în marea finală, însă mai sunt și cei care pariază că va ajunge și Roger Federer, considerat de mulți un adevărat geniu, care în ultimii ani a dăruit susținătorilor săi unele cifre care au intrat deja în istoria tenisului modern. 

La feminin, după retragerea Serenei WIlliams, jocurile au ramas deschise în privința marei finale, cu 32 de jucători care se vor lupta la faza finală a turneului Wimbledon. De fapt sunt mulți jucatori pe care îi veți putea vedea la această ediție a turneului, gata să se lupte până la capăt și să își demonstreze valoarea absolută pe terenul de joc. În ceea ce privește pariurile, trebuie de menționat că pariurile în categoria tenis pe 888sport.ro sunt deja actualizate pentru a arăta cotele la diferitele jocuri. 

Anume acesta e lucrul frumos într-un sport care, chiar fiind unul de nișă regală, reușește să dăruiască emoții mari și intense pasionaților și experților din toată lumea. Wimbledon este o ocazie extraordinară în tenisul mondial, în special datorită perioadei în care se desfășoară. 

Aceasta, din punct de vedere sportiv, este o perioadă în care sunt mai puține evenimente, în afară de tururi pe bicicletă și alte sporturi pe două sau patru roți, iar tenisul reușește să se plaseze ideal aici. In general, este vorba de un sport foarte urmărit de persoanele cu adevărat pasionate, ceea ce îl face spectaculos. Și, mai ales, clasa de jucători de tenis face din acest sport unul dintre cele în care se preferă plasarea pariurilor pe baza de corectitudine și transparență. 

Foarte rar în ultimii ani am asistat la competiții unde taxa sportivă a fost joasă sau legată de un sponsor sau alte interese comerciale. Nobilimea acestui sport l-a făcut popular și cunoscut în toată lumea, fiind și un exemplu pentru cei mai tineri care au o oarecare dorință de a-l încerca. 

Scriitorul american David Foster Wallace spune că tenisul este o adevărată experiență de tip mistic, aproape religioasă. Pentru acest scriitor post modern, care în tinerețea sa a practicat și a avut succes în aproape toate tipurile de sporturi, tenisul este o metaforă a vieții și este de învățământ pentru tineri, dându-le un model de sport care încă nu a fost contaminat de toți factorii externi. Este, probabil, o viziune romantică care însă, în aceste vremuri, sună foarte bine. 



Wimbledon 2017: daruire si pasiune in iarba