Wimbledon

Tsitsipas îl scoate pe Murray de la Wimbledon după un meci întins pe două zile și aproape cinci ore de joc efectiv

Sursă foto: https://twitter.com/Wimbledon

Grecul Stefanos Tsitsipas a revenit în meciul cu Andy Murray de la 1-2 la seturi și s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon.

Un meci întins pe durata a două zile și care s-a încheiat după patru ore și 40 de minute cu victoria jucătorului elen, scor 7-6(3), 6-7(2), 4-6, 7-6(3), 6-4.

Tsitsipas a tremurat serios pentru calificarea în runda următoare, mai ales în setul patru când era condus la seturi și s-a impus abia la tie-break.

Murray a încercat tot ce are mai bun în acest moment al carierei pentru a opri evoluția lui Tsitsipas la Wimbledon, dar chiar și cu sprijinul tribunelor nu a fost de ajuns.

Balanța a fost înclinată de punctele direct câștigătoare ale lui Tsitsipas, 90 la număr, aproape de două ori mai multe decât cele trecute în dreptul lui Murray (54).

E adevărat că grecul a greșit de două ori mai mult decât Murray și că scoțianul a avut mai multe puncte la total (176 la 169), dar aceste cifre oarecum ciudate privite din exterior fac parte din farmecul tenisului.

Anume, ca jucătorul care a greșit mai puțin și care a avut mai multe puncte la total să piardă meciul.

Probabil doar în tenis se poate întâmpla un astfel de scenariu.

A fost o bătălie a nervilor și a trebuit să trec peste. A fost un obstacol, unul mare. E dificil când ai crescut privind cum el a jucat pe acest teren. Am avut pielea de găină când a obținut primul titlu aici și i-am ținut pumnii știind cât de mult înseamnă pentru el acea evoluție fantastică din 2012”, a spus Tsitsipas despre Murray.

În runda următoare, Tsitsipas va da piept cu sârbul Laslo Djere, numărul 60 mondial.



Tsitsipas îl scoate pe Murray de la Wimbledon după un meci întins pe două zile și aproape cinci ore de joc efectiv