Wimbledon

Asa am trait Finala masculina de la Wimbledon: Novak Djokovic contra Roger Federer

Sursă foto: twitter.com/

Finala de senzatie la Wimbledon intre Novak Djokovic si Roger Federer.

Djokovic - Federer
7-6(5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12(3)

Set 5, 13-12 Djokovic castiga meciul dupa primul tie-break disputat la 12 in istoria turneului de la Wimbledon. Sarbul obtine al cincilea titlu la Wimbledon dupa ce a salvat doua mingi de meci!

Set 5, 12-12 Se ajunge in noul tie-break de la Wimbledon.

Set 5, 8-8 Doua mingi de meci salvate de Djokovic si, dupa patru puncte la rand, acesta reuseste break-ul. Continua suspansul!

Set 5, 7-8 Djokovic trimite un forehand afara la 30-30, pentru ca la punctul urmator sa fie pasat de Federer la sansa de break pentru elvetian.

Set 5, 7-6 La fix patru ore de la inceputul meciului Djokovic revine la conducere. In decisiv la Wimbledon se joaca tie-break la 12-12!

Set 5, 4-4 Serviciu as gasit de Federer, al 18-lea in acest meci, si elvetianul egaleaza de la 2-4!

Set 5, 4-3 Federer isi ia inapoi break-ul. La 5-2 pentru Djokovic meciul era aproape jucat.

Set 5, 4-2 Djokovic se desprinde cu break in fata.

Set 5, 2-2 Din ce moment scapa Federer, cu trei mingi de break salvate de elvetian.

Set 4, 4-6 Federer inchide setul cu game alb la serviciu si astfel ajungem in decisiv. Dupa noua regula introdusa la Wimbledon, la un 12-12 ipotetic se va juca un tie-break pentru concluzie.

Set 4, 3-5 Djokovic recupereaza unul dintre break-uri dupa un game cu schimburi de mingi fabuloase. Publicul ridicat in picioare.

Set 4, 2-5 Desprindere importanta pentru Federer, elvetianul reusind un al doilea break. Se repeta istoria setului secund.

Set 4, 2-3 Break reusit de Federer!

Set 3, 7-5 Djokovic preia din nou conducerea la seturi dupa adjudecarea la tie-break a actului trei. Un set in care cei doi au mers cap la cap cu serviciul. La 4-5 Djokovic a salvat o minge de break.

Set 3, 5-5 Djokovic salveaza o minge de set intr-un game complicat.

Set 2, 1-6 Federer inchide setul secund cu un break la zero. Incredibila rasturnare de situatie in acest set, Federer inclinand balanta in favoarea sa cu o dezinvoltura si o siguranta impresionante. Fara eroare jocul elvetianului in acest set.

Set 2, 0-3 Rabufnire de orgoliu din partea lui Federer. Elvetianul reuseste inca un break.

Set 2, 0-1 Federer izbuteste primul break al finalei.

Set 1, 7-6 Primul set ii revine lui Djokovic la tie-break (7-5), dupa ce Federer a avut o singura minge de break la 2-1 in game-ul maraton amintit mai jos. In tie-break fiecare dintre cei doi finalisti a trecut la conducere. Djokovic a condus 3-1, dupa care Federer a intors scorul la 5-3, pentru ca Djokovic sa intorca rezultatul in favoarea sa.

Set 1, 2-2 Djokovic isi castiga game-ul de serviciu, unul de aproape 10 minute! O minge de break salvata de sarb.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru meciul Djokovic - Federer

Aceasta necunoscuta va fi dezlegata, duminica seara, dupa ce vom fi urmarit finala dintre liderul mondial Novak Djokovic si Roger Federer, un jucator care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Va fi a patra intalnire a celor doi pe iarba de la Wimbledon si a 48-a confruntare din istorie.

Meciul de duminica este primul pe iarba intre Djokovic si Federer dupa 2015, an in care sarbul a cucerit titlul la Wimbledon.

Djokovic a castigat ultimele patru intalniri contra lui Federer si are opt victorii in ultimele zece confruntari.

Federer disputa a 31-a finala majora, in timp ce Djokovic se afla la finala de Mare Slem cu numarul 25.

Cea mai recenta disputa directa dateaza de la turneul ATP Masters 1000 gazduit de Paris-Bercy in 2018, unde Djokovic s-a impus in urma unui tie-break in setul decisiv. Acel meci a fost ales cel mai frumos meci din 2018.

Federer este singurul jucator care a atins borna de 100 de victorii in turneele de Mare Slem, cifra la care a ajuns dupa victoria impotriva lui Kei Nishikori din sferturi.

La cei 37 ani si 340 de zile, Federer va deveni cel mai varstnic castigator de turneu de Mare Slem in Era Open a tenisului.

Djokovic incearca sa devina primul jucator trecut de 30 ani care isi apara titlul la Wimbledon.

Federer disputa a 12-a finala din cariera la Wimbledon, record in istoria turneului.



Asa am trait Finala masculina de la Wimbledon: Novak Djokovic contra Roger Federer