Wimbledon

Surpriza de proportii la Wimbledon. Lidera mondiala eliminata in turul 3 de o veterana a circuitului

Sursă foto: https://twitter.com/WTA/

Poloneza Iga Swiatek a parasit turneul de la Wimbledon invinsa de frantuzoaica Alize Cornet dupa un meci de doua seturi.

Alize Cornet a transat disputa, cu 6-4, 6-2, punand astfel capat unei serii de 37 de meciuri castigate la rand de Swiatek.

In varsta de 21 de ani, Swiatek nu mai pierduse un meci in circuit de la partida cu Jelana Ostapenko desfasurata la turneul organizat la Dubai.

De 135 de zile nu mai pierduse Swiatek un meci, adunand in acest an nu mai putin de sase titluri (Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma si Roland Garros).

Pentru Cornet, 34 de ani, este prima prezenta intre primele 16 la Wimbledon dupa opt ani.

Cornet are un sfert de finala in acest an la Australian Open, turneu unde a eliminat-o in optimi pe Simona Halep.

"Sunt precum vinul bun din Franta. Acesta devine din ce in ce mai bun pe masura ce se invecheste", a spus Cornet dupa meci.

Intr-o alta partida din turul al treilea, Amanda Anisimova a revenit de la set pierdut si a eliminat-o pe conationala ei americana Coco Gauff, cu 6-7, 6-2, 6-1.

Acest meci a fost o reeditare a finalei de junioare de la US Open din urma cu cinci ani, cand de asemenea Anisimova a castigat in fata lui Gauff.

Frantuzoaica Harmony Tan a ajuns si ea in optimile de finala dupa un meci scurt cu reprezentanta gazdelor Katie Boulter, beneficiara unui wild card.

Tan, cea care o elimina in runda inaugurala pe Serena Williams, a castigat cu 6-1, 6-1, dupa un meci de doar 51 de minute in debutul zilei de sambata la All England Tennis.



Surpriza de proportii la Wimbledon. Lidera mondiala eliminata in turul 3 de o veterana a circuitului