Wimbledon

Simona Halep ajunge in sferturi la Wimbledon

Nimeni si nimic nu-i sta in cale Simonei Halep la turneul de la Wimbledon. Revenita pe teren dupa doua zile de pauza, favorita numarul 3 a spulberat-o pe Zarina Diyas din Kazahstan, cu 6-3, 6-0, in mai putin de o ora de joc. Halep joaca pentru un loc in semifinale miercuri, cu germanca Sabine Lisicki, LIVE.

Sub un soare generos atat de cautat la Wimbledon in zilele anterioare, Simona Halep I-a predat adversarei sale de pe locul 72 mondial o adevarata lectie de tenis rapid si eficient.

Doar faptul ca a inceput meciul la serivicu, dupa castigarea tragerii la sorti, a adus-o pe Diyas la conducere dupa primul game pentru ca pe teren Halep a fost cea care a dictat ritmul si a avut aproape fiecare punct sub control.

[news-107973]

Inca din primul game diferenta de valoare dintre cele doua a fost mai mult decat evidenta, Diyas chinuindu-se peste sase minute pentru a-si castiga serviciul.

Halep in schimb a egalat in urma unui game la zero, prin care ii transmitea adversarei un semnal clar despre cum vor sta lucrurile in continuare.

Break-ul s-a produs devreme, in game-ul trei, si Halep prelua pentru prima data conducerea, fara sa o mai cedeze macar un singur game pana la final.

[news-107972]

Diyas a tinut aproape de Halep la 3-2 si 4-3, pentru ca favorita numarul 3 sa inchida primul set cu un nou break dupa 29 de minute.

Halep a inceput setul al doilea la serviciu si a pus presiune inca din debut pe o adversara din ce in ce mai pierduta in spatiu pe dreptunghiul verde deseneat pe terenul 2.

La 4-0, dupa ce Halep reusise al doilea break, jucatoarea din Kazahstan a beneficiat de doua mingi de break, primele ale sale in acest meci. Prima a fost irosita cu un forehand in afara terenului, iar la a doua minge Diyas a trimis in fileu dupa al doilea serviciu al lui Halep.

Scapata din momentul dificil Simona Halep a inchis meciul cu un 6-0 sec castigand a cincea oara pe serviciul advers.

Statistica meciului

Primul serviciu (Halep-Diyas): 49% - 63%
Mingi castigate cu primul serviciu: 84% - 43%
Erori nefortate: 9-21
Puncte direct castigatoare: 17-9

[news-107932]



Simona Halep ajunge in sferturi la Wimbledon