Wimbledon

Simona Halep in semifinale la Wimbledon! Si-a egalat cea mai buna performanta a carierei

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Dupa o revenire senzationala de acum marca inregistrata, Simona Halep a obtinut, marti, calificarea in semifinalele turneului de la Wimbledon.

Simona Halep, a saptea jucatoare a lumii in acest moment, a trecut de incomoda Shuai Zhang, cu 7-6 (4), 6-1, dupa o ora si 28 de minute.

Zhang a inceput mai bine meciul si a controlat schimburile in primele game-uri, lucru reflectat si in scorul de pe tabela: 3-0 si 4-1. La acesta din urma scor Halep a salvat nu mai putin de patru mingi de break!

Prima reactie a Simonei Halep dupa calificarea in semifinale: ”Am energie, ma simt proaspata”

Halep a inceput apoi sa deschida mai mult terenul si sa se foloseasca de forta loviturilor adversarei pentru a o impinge pe aceasta in spatele liniei de fund.

In cele din urma Halep a anulat avantajul adversarei si a egalat scorul la 4-4. Apoi s-a intrat intr-o zona de echilibru, Zhang conducand in permanenta si Halep fiind nevoita sa egaleze pana s-a ajuns in tie-break.

Jucatoarea din tara noastra a controlat jocul in tie-break si s-a impus in cele din urma cu 7-4.

Revenirea din primul set a contribuit decisiv la deznodamantul meciului in setul secund, unul dominat categoric de Halep in special sub aspect mental.

Un 6-1 pentru fosta lidera mondiala dupa 29 de minute si Halep ajunge din nou in semifinale la Wimbledon, acolo unde a mai fost prezenta in 2014.

Scorul intalnirilor directe intre Halep si Zhang a devenit astfel 2-2 dupa aceasta confruntare.

Pentru Halep urmeaza invingatoarea dintre Svitolina si Muchova pentru un loc in marea finala de la Wimbledon.



Simona Halep in semifinale la Wimbledon! Si-a egalat cea mai buna performanta a carierei