Wimbledon

Regina nisipului mai are un pas până la cel mai mare titlu pe iarbă

Sursă foto: twitter.com/wimbledon

Ons Jabeur, prima jucătoare din istoria Africii care a ajuns vreodată într-o finală de Mare Șlem, s-a calificat pentru a doua oară în finala de la Wimbledon. De data aceasta merge să o câștige.

Jabeur a pierdut joi primul set al semifinalei dificile jucată contra Arynei Sabalenka. Cu toate acestea a revenit, așa cum a mai făcut de două ori în acest turneu, și a câștigat cu 2-1, scor 6-7(5-7) 6-4 6-3. Din ultimele 12 game-uri ale meciului, ea a câștigat 10.

„Îmi pare bine că am câștigat meciul și sper să câștig și finala”, a spus ea după meci.

Jabeur este foarte talentată, după Serena Williams probabil jucătoarea care are cea mai bună știință a jocului. Acest lucru duce la anticipație și o mișcare extrem de bună, dar și la lovituri trimise dificil pentru adversare. Mentalul este de fier.

De doar 1,67m, scundă pentru un fizic de mare campioană, Jabeur este trasă înapoi și de mișcarea de pe teren, puțin cam greoaie. Uneori nu reușește să se așeze bine la minge și greșește. Compensează, însă, foarte mult cu știința jocului, la această oră neegalată de nici o altă jucătoare din WTA.

A ajuns în a treia sa finală de Mare Șlem, pe lângă cele de la Wimbledon având și un ultim act la Roland Garros.

Spre deosebire de ultimii doi ani, în 2023 Jabeur pare într-o formă fizică mai bună. Acest lucru a făcut diferența contra lui Sabalenka, un meci frumos de privit, și cel mai probabil îi va aduce și primul titlu de Mare Șlem.



Regina nisipului mai are un pas până la cel mai mare titlu pe iarbă