Wimbledon

Patru romani in calificarile de la Wimbledon

Patru jucatori din tara noastra vor evolua in aceasta saptamana in calificarile turneului de la Wimbledon, al treilea concurs de Mare Slem al anului.

Vom fi reprezentati la masculin de Marius Copil si Adrian Ungur, in timp ce la feminin Andreea Mitu si Ana Bogdan isi vor incerca sansa pe iarba londoneza.

Copil il va intalni in primul tur pe chinezul Di Wu, un jucator de 24 de ani care in ultimii trei ani a evoluat de fiecare data in pe tabloul principal de la Australian Open. Wu ocupa locul 158 in ierarhia ATP a momentului, in timp ce Copil este al 174-a jucator din lume.

Ungur va juca impotriva spaniolul Ruben Ramirez-Hidalgo, un specialist mai mult al jocului pe zgura.

Ajuns pe 242 in ierarhia ATP, Ramirez-Hidalgo a fost prezent de cinci ori pe tabloul principal de la Wimbledon, dar niciodata n-a trecut de faza primului tur. Ungur, locul 182 mondial, are la randul sau doua prezente pe tabloul principal de la Wimbledon (2012 si 2013).

Andreea Mitu va incerca sa ajunga pentru al treilea an consecutiv pe tabloul de la Wimbledon. Clasata pe locul 160 mondial, Mitu o va intalni in primul tur al calificarilor pe Anne Schaefer din Germania (222 WTA).

Ana Bogdan, locul 141 WTA, cauta prima ei prezenta pe un tablou principal de concurs major, iar in primul tur al calificarilor de la Wimbledon va juca impotriva luxemburghezei Mandy Minella (30 ani, 128 WTA).



Patru romani in calificarile de la Wimbledon