Wimbledon

Novak Djokovic trece de rivalul Stan Wawrinka. Alcaraz și Medvedev avansează și ei la Wimbledon

Sursă foto: wimbledon.org

Novak Djokovic s-a calificat viner noapte în optimile de finală de la Wimbledon, Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev au avansat în turul al treilea.

Campionul în exercițiu, Novak Djokovic, l-a învins pe vechiul său rival Stan Wawrinka pentru a ajunge în optimile de finală și a se apropia de al optulea său titlu de simplu masculin la Wimbledon.

Djokovic a câștigat cu 6-3 6-1 7-6 (7-5) într-un meci care s-a încheiat cu 14 minute înainte de limita de la ora 23:00 locală, vineri seara. Dacă ar fi trecut de ora 23:00, partida s-ar fi întrerupt și ar fi continuat sâmbătă.

Wawrinka, în vârstă de 38 de ani, de trei ori câștigător de Grand Slam, reușise în trecut să îl învingă în două finale de Mare Șlem pe Djokovic - Openul Franței din 2015 și Openul SUA din 2016 - dar a spus că nu are nicio speranță de a câștiga turneul și „nicio șansă” de a-l învinge pe Djokovic, mai ales la Wimbledon.

Sârbul a dominat primele două seturi, câștigându-le într-un total de 67 de minute, pierzând doar patru gameuri, dar Warwrinka a evoluat mai bine în setul al treilea, când a ajuns la tiebreak, fără succes. Elvețianul a ridicat probleme serioase în setul al treilea, fiind la un pas să câștige tiebreakul.

Wawrinka a alunecat pe jos o dată, la fel și Djokovic, semn că partida devenise mult mai încinsă, iar ambii jucători erau mult mai încordați. Căzăturile nu au fost grave, iar nici unul nu s-a accidentat, deși s-au cam speriat. Cel care a capitalizat și a închis meciul pentru a nu avea complicații a fost Djokovic.

Un meci în care Wawrinka a arătat și el decent, îmbrăcat în alb, după ce de multe ori l-am văzut în șort roz cu aspect de chilot de casă.

 

Djokovic va juca în „optimi” contra polonecului Hubert Hurkacz, pe care l-a descris după partida cu Wawrinka dreppt „un adversar dificil, care în trecut l-a învins la Wimbledon și pe Roger Federer”. Hurkacz are 26 de ani, 1.96m și este al 17-lea cap de serie. Partida are loc duminică de la ora 13:00 a României.

Într-un meci jucat mai devreme, numărul unu mondial Carlos Alcaraz a obținut prima sa victorie pe terenul central, învingându-l pe francezul Alexandre Muller pentru a trece în turul al treilea. El are meci sâmbătă de la ora 15:30 contra lui Jarry.

Alcaraz și Djokovic sunt primii capi de serie și s-ar putea întâlni în finala din 16 iulie.

Daniil Medvedev l-a învins pe francezul Adrian Mannarino cu 6-3 6-3 7-6 (7-5) în runda a doua, după ce meciul a fost oprit joi la 4-4 în al treilea set din cauza luminii proaste. Rusul va juca sâmbătă de la ora 15:00 cu Fucsovics.



Novak Djokovic trece de rivalul Stan Wawrinka. Alcaraz și Medvedev avansează și ei la Wimbledon