Wimbledon

Novak Djokovic si Cameron Norrie lupta pentru un loc in finala de la Wimbledon

Sursă foto: https://twitter.com/atptour/

Cu australianul Nick Kyrgios calificat din oficiu in finala dupa abandonul lui Rafael Nadal, toti ochii vor fi atintiti asupra semifinalei dintre principalul favorit Novak Djokovic si Cameron Norrie, favoritul local al publicului.

⇒Cotele oferite de FORTUNA

Novak Djokovic a disputat doar 26 de meciuri in acest an din cauza restrictiilor impuse in numele pandemiei de covid.

Sarbul are 21-5 palmares in 2022, iar pe iarba a jucat doar la Wimbledon, unde a trecut de Soon-Woo Kwon, Thanasi Kokkinakis, Miomir Kecmanovic, Tim Van Rijthoven si Jannik Sinner.

In sferturile de finala, Djokovic a revenit de la 0-2 la seturi contra italianului Sinner. A mai pierdut cate un set in primul tur si in optimi.

Djokovic are 20 de titluri de Mare Slem in cariera, sase dintre acestea fiind cucerite la Wimbledon (2011, 2014, 2015, 2018, 2019 si 2021).

Cameron Norrie are 26 de ani si ocupa locul 12 in ierarhia mondiala. Britanicul are 6-2 palmares pe iarba in acest sezon.

Doua meciuri de cinci seturi a avut Norrie la Wimbledon, contra spaniolului Jaume Antoni Munar Clar in turul doi si impotriva belgianul David Goffin in sferturi.

Acesta a mai trecut de Pablo Andujar, Steve Johnson si Tommy Paul dupa meciuri de trei seturi.

Doua titluri a obtinut Norrie in acest an, la Delray Beach si Lyon, spre deosebire de Djokovic care a triumfat doar la Roma.

Norrie are patru titluri in palmares si alte sase finale disputate.

Djokovic si Norrie s-au mai intalnit o singura data pana acum, jucatorul din Serbia impunandu-se in faza grupelor la Turneul Campionilor de la Torino, in 2021, cu 6-2, 6-1.



Novak Djokovic si Cameron Norrie lupta pentru un loc in finala de la Wimbledon