Wimbledon

Novak Djokovic, prima sansa la victorie in finala de la Wimbledon cu Nick Kyrgios

Sursă foto: twitter.com/wimbledon

Aflat pentru a 32-a oara intr-o finala de Mare Slem, jucatorul sarb Novak Djokovic porneste ca favorit in fata australianului Nick Kyrgios.

Cotele oferite de FORTUNA
Djokovic –
1.33 | Kyrgios – 3.85

Novak Djokovic a castigat de sase ori pana acum turneul de la Wimbledon si de trei ori la rand in ultimii patru ani. Editia din 2020 nu s-a disputat din cauza pandemiei de covid.

Nick Kyrgios este un debutant intr-o finala de Mare Slem la cei 27 de ani ai sai. Cel mai bun rezultat al sau pana la Wimbledon 2022 fusese un sfert de finala pe teren propriu la Australian Open in urma cu sapte ani.

Este a treia finala din cinci posibile la Wimbledon in acest an cu prezenta australiana pe teren, dupa ce Matthew Ebden si Max Purcell au castigat titlul la dublu, iar perechea Samantha Stosur si Matthew Ebden a disputat ultimul act la dublu mixt.

Ultimul australian castigator la Wimbledon este Lleyton Hewitt, in 2002, dupa o finala cu David Nalbandian.

Mark Philippoussis este ultimul jucator de la Antipozi ajuns in finala de la Wimbledon, in 2003, cand pierdea la Roger Federer. Elvetianul cucerea atunci primul din cele opt titluri pe iarba londoneza.

Kyrgios poate deveni doar al treilea jucator care castiga Wimbledon fara sa fie cap de serie. Ultimul a fost croatul Goran Ivanisevic, in 2001, actualul antrenor al lui Djokovic.

Patru din ultimele zece finale s-au incheiat in minimum de seturi.

Kyrgios a ajuns in finala fara sa fi jucat in penultimul act, profitand de abandonul lui Rafael Nadal.

Australianul a petrecut astfel cu aproape doua ore mai putin pe teren decat Djokovic (15 ore si 7 minute).

In primul tur, Kyrgios a avut mari emotii cu britanicul Paul Jubb, beneficiarul unui wild card, jucator de care a trecut in cinci seturi.

“De un singur lucru sunt sigur, chiar daca voi castiga sau voi pierde finala de duminica, voi fi fericit. E o realizare atat de mare, incat nu credeam sa am parte de ea, mai ales la 27 de ani. Nu credeam ca va veni aici. Am sansa mea”, a declarat Kyrgios inaintea finalei.

Kyrgios l-a invins pe Djokovic in precedentele doua dispute care dateaza din 2017, la Acapulco si Indian Wells.

120 de asi a servit Kyrgios in cele cinci meciuri disputate pana acum, spre deosebire de Djokovic care a adunat 50 de asi in sase meciuri.

Mai mult decat atat, Djokovic si-a pierdut serviciul de mai multe ori (11) comparativ cu Kyrgios pana in finala (6).



Novak Djokovic, prima sansa la victorie in finala de la Wimbledon cu Nick Kyrgios