Wimbledon

Murray, al doilea finalist de la Wimbledon

Andy Murray, speranta britanicilor pentru un nou titlu pe iarba de acasa de la Wimbledon, va juca pentru al doilea an consecutiv cu trofeul pe masa la All England Tennis.

In 2012 Murray pierdea in fata lui Roger Federer, in fata caruia se revansa in turneul olimpic, insa de aceasta data scotianul il va avea in fata pe liderul mondial Novak Djokovic.

Un jucator in fata caruia, cel putin teoretic, ar trebui sa aiba un ascendent moral, dupa ce l-a invins in finala de la US Open, ocazie cand si-a trecut in palmares primul si pana acum singurul trofeu de Mare Slem din cariera.

Pana la intalnirea cu Djokovic programata duminica, Murray a avut de trecut testul uriasului polonez Jerzy Janiwicz, jucator care s-a predat greu in semifinale.

Murray s-a impus in cele din urma cu 6-7 (2-7) 6-4 6-4 6-3, dupa un meci in care a servit 20 de asi si a avut un procentaj de 70% la primul serviciu.

Scotianul a reusit 49 de puncte castigatoare si a comis doar 15 erori nefortate fata de cele 43 ale adversarului sau, aici fiind practic cheia unui meci intins pe durata a 2 ore si 52 de minute.

De cinci ori a castigat Murray contra serviciului advers, spre deosebire de Janowicz care a izbutit un singur break.

De 77 ani asteapta britanicii un nou campion la Wimbledon.



Murray, al doilea finalist de la Wimbledon