Wimbledon

GAME CU GAME Wimbledon: Halep trece de Tsurenko in decisiv si ajunge in turul 3

Smona Halep a jucat in turul 2 de la Wimbledon, vineri dupa-amiaza, contra ucrainiencei Lesia Tsurenko. Meciul a fost programat initial joi seara, insa ploaia si intunericul a schimbat planul. Ploaia si-a facut aparitia la Londra dupa ora locala 19:00 (n.a. - 21:00 la Bucuresti), iar toate partidele au fost suspendate. S-a mai jucat doar pe arena centrala, care beneficiaza de acoperit retractabil. In rest, toate partidele au fost reprogramate pentru vineri, inclusiv meciul Halep-Tsurenko, care a avut loc dupa ora 13:30. Halep s-a impus in trei seturi la capatul unui meci greu si avanseaza in turul 3 unde joaca impotriva unei adversare din Elvetia, Belinda Bencic. Meciul se va disputa sambata si va fi live text pe onlinesport.ro

INFO: Halep revine pe teren sambata impotriva Belindei Bencic, o jucatoare clasata pe locul 71 mondial si care a eliminat-o in turul secund pe Victoria Duval din SUA, cu 6-4, 7-5. Ora acestei partide va fi cunoscuta vineri seara.

FINAL Halep - Tsurenko 6-3, 4-6, 6-4

[news-107893]

SET 3, 6-4 Doua mingi de meci pentru Halep pe serviciul advers. Prima salvata de Tsurenko, insa la a doua minge Halep a pus toata priceperea de care da dovada. A atacat furibund si a invins-o pe Tsurenko, o adversara tare ca stanca in multe momente.

SET 3, 5-4 (BREAK Tsurenko) Halep serveste pentru castigarea meciului. Comite o dubla greseala (15-30). Sansa de break pentru Tsurenko, dar aceasta trimite afara dupa un schimb lung cu respiratia taiata pentru privitori. In cele din urma Halep cedeaza prima si trimite in plasa fileului. Break pentru Tsurenko.

SET 3, 5-3 Tsurenko serveste sa ramana in meci si trimite afara prima minge. Halep returneaz a apoi foarte aproape de fileu si ucraineanca nu mai ajunge mingea (0-30). Doua mingi de meci pentru Halep pe serviciul advers. Prima anulata cu serviciul. Tsurenko rezista la un schimb lung incheiat de Halep in plasa fileului.

SET 3, 5-2 Halep serveste cu mingi noi si pune un as in teren la 15 egal. Reluarea solicitata de Tsurenko arata ca mingea a luat toata linia. Vine apoi o eroare nefortata si scorul redevine egal (30-30). Ce punct castiga Halep la minge de game cu mingea aterizand de doua ori pe linie. Un game foarte important si tensionat. Halep la un singur game de calificarea in turul 3.

SET 3, 4-2 Returul nu o ajuta pe Halep la a doua minge de serviciu din partea lui Tsurenko si jucatoarea din Ucraina castiga game-ul.

SET 3, 4-1 Halep rupe echilibrul cu o scurt la 40-15 si castiga game-ul. 

SET 3, 3-1 Tsurenko isi castiga game-ul de serviciu. Din tribune se aude "Hai Simona".

SET 3, 3-0 Formidabil punct castigat de Halep, dupa ce Tsurenko a intors o minge din defensiva si auzim strigatul de lupta al Simonei (40-0). Game alb pentru Halep si aceasta are din nou 3-0. Sa speram ca nu se va mai repeta istoria actului secund.

SET 3, 2-0 (BREAK Halep) Sansa de break pentru Halep dupa o defensiva de fier. A reusit sa scoata din nou o minge care parea pierduta. Halep obtine break-ul si conduce cu 2-0.

SET 3, 1-0 Halep creste ritmul si castiga acest prim game dupa sase minute disputate. Jucatoarea noastra a renuntat la sapca pentru acest set decisiv.

15:15 Halep incepe la serviciu setul decisiv. Simona nu a mai pierdut un set de la finala jucata la Roland Garros contra Mariei Sharapova.

SET 2, 4-6 Tsurenko serveste pentru castigarea setului doi, dar incepe cu o dubla greseala. A treia pentru ea in acest meci. Halep comite trei erori la rand, ultima cu backhand-ul in diagonala si Tsurenko egaleaza la seturi.

SET 2, 4-5 Halep serveste doi asi in acest game noua si jucatoarea noastre obtine la zero primul game dupa cinci pierdute la rand. Am sesizat o furie in loviturile Simonei, lucru de inteles.

SET 2, 3-5 Intuitie formidabila din partea Simonei la o minge care parea pierduta. Ar putea fi momentul care sa o readuca pe Halep in joc. Urmeaza alte doua erori nefortate comise de Halep si Tsurenko are sanse de 5-3.

SET 2, 3-4 (BREAK Tsurenko) Doua mingi in plasa fileului si Halep are dificultati pe propriul serviciu (0-30). Revine cu un backhand castigator in diagonala. Tsurenko joaca insa fara eroare si obtine al doilea break consecutiv si al patrulea game la rand.

SET 2, 3-3 Sunt trei sanse de 3-3 pentru Tsurenko la 40-0 pe serviciul acesteia. Halep raspunde cu un forehand castigator in contre-pied. Urmeaza o minge afara si game-ul este al ucrainencei. Trei jocuri la rand legate de aceasta.

SET 2, 3-2 (BREAK Tsurenko) Doua mingi de break pentru Tsurenko aparute practic din nimic. Prima este anulata de Halep cu serviciu, apoi Tsurenko trimite in fileu dupa un schimb lung. Egalitate. "Nu pot sa ma misc", isi reproseaza Simona, lucru remarcat inca de la inceputul partidei. Halep are o dificultate in deplasare si Tsurenko obtine primul sau break.

SET 2, 3-1 Este primul game adjudecat de Tsurenko dupa sase jocuri la rand obtinute de Halep.

SET 2, 3-0 Halep ridica dintr-odata nivelul jocului si are 30-0. Serviciul functioneaza, iar loviturile sunt din ce in ce mai apasate in terenul advers. Putine sanse pentru Tsurenko in asemenea conditii si Halep ajunge la sase game-uri castigate la rand.

SET 2, 2-0 Incepe sa functioneze jocul Simonei si sunt trei sanse de break. Tsurenko scapa reverul in afara terenului si Halep obtine break-ul.

SET 2, 1-0 Prima dubla pe care o face Halep vine la minge de game in debutul setului secund. Urmeaza un serviciu prim bun si Tsurenko returneaza afara.

14:41 Incepe setul al doilea cu Halep la serviciu. Jucatoarea noastra are un procentaj de 70% la prima minge. 

SET 1, 6-3 Prima dubla greseala a meciului este facuta de Tsurenko. Aceasta profita apoi de o minge mai scurta si castiga punctul (15-15). Halep are prima minge de set dupa o eroare comisa de adversara si primul set este castigat cu break dupa 34 de minute. Halep nu a fortat niciun moment, mai mult chiar, a lasat impresia ca nu este la cel mai bun nivel al sau.

SET 1, 5-3 Hotarat lucru, Tsurenko vrea sa faca meciul vietii. Este si normal, doar o are in fata pe numarul 3 mondial. Egalitate la 40, dupa care Halep ii face cadou o minge si Tsurenko are prima minge de break. Anulata de Halep cu primul serviciu. Halep scapa cu bine de acest game si dubleaza break-ul luat anterior.

SET 1, 4-3 (BREAK Halep) Tsurenko plaseaza un as la exterior, dar este surprinsa apoi de Halep cu o mingea in diagonala sub fileu (15-15). Primul serviciu al adverarei o deranjeaza pe Simona si este din nou surprinsa cu o lovitura de forehand (30-30). Halep trimite in fileu dupa un schimb prelungit si pierde sansa unei mingi de break. Se redreseaza acum cu o lovitura castigatoare cu backhand-ul in diagonala. Vine break-ul si ne bucuram ca acesta ii revine Simonei Halep.

SET 1, 3-3 Probleme la miscarea in teren pentru Halep si Tsurenko are 30-0 pe serviciul jucatoarei noastre. Ucraineanca ii face cadou doua puncte si scorul redevine egal. Inca o minge in fileu cu forehand-ul si Halep are sansa de game de care profita cu un forehand in diagonala terenului.

SET 1, 2-3 Halep nu a intrat prea bine in meci. Greseste mult pentru nivelul obisnuit si Tsurenko are din nou 40-0 pe propriul serviciu. Game alb pentru ucraineanca.

SET 1, 2-2 O diagonala foarte bine gasita de Halep din spatele terenului (40-15). Doua sanse de 2-2 pe serviciul Simonei, insa Tsurenko raspunde cu un forehand castigator. Halep scapa usor afara o minge defensiva si astfel se ajunge la egalitate la 40. Tsurenko greseste si Halep castiga game-ul. Un inceput putin exploziv, mai degraba lent. Halep decide sa schimbe racheta.

SET 1, 1-2 Halep scapa backhand-ul afara si ajunge la patru erori nefortate in acest debut de meci. Game Tsurenko si Halep nu a turat inca motoarele la adevarata capacitate.

SET 1, 1-1 Doua erori nefortate comise de Tsurenko o duc pe Halep la 30-0 pe propriul serviciu. Simona raspunde cu un game alb intins pe durata a nu mai mult de un minut.

SET 1, 0-1 Halep incepe bine cu doua puncte luate la rand. Tsurenko recupereaza cu serviciul (30-30). Halep ataca la fileu si trimite primul game in prelungiri. Un game lung de peste sase minute castigat in cele din urma de Tsurenko. Aceasta nu impresioneaza deloc la primul serviciu.

14:04 Incepe meciul cu Halep la primire.

INFO: Cele doua echipe s-au intalnit de doua ori pana acum. Halep a castigat ambele intalniri, ultima oara in 2013 pe iarba la Hertoghenbosch. Lesia Tsurenko este numarul 170 mondial, iar Simona Halep, nu mai are nevoie de nicio prezentare, locul 3 mondial.

13:58 Incredibil! Asteptarea era cauzata de absenta de pe teren a copiilor de mingi. Acestia isi fac in cele din urma aparitia si se purcede la tragerea la sorti. Simona alege sa inceapa meciul la primire.

13:56 De cateva minute bune cele doua jucatoare sunt la marginea terenului si asteapta. Nu se stie ce asteapta, cel mai probabil organizatorii asteapta revenirea ploii, altfel nu se explica aceasta pauza fara de inteles. Momentan este soare la Wimbledon, dar cerul arata in continuare amenintator.

13:50 Halep a ajuns pe teren si este pregatita de meciul cu Tsurenko. In cateva momente are loc tragerea la sorti.

13:48 Prelatele sunt indepartate de pe toate terenurile si o mare de verde isi face loc in complexul de la Wimbledon. Jucatoarele sunt asteptate din clipa in clipa sa apara la incalzire.

13:46 O vreme umeda si rece la Londra, cu rafale de vant care ingreuneaza si asa niste conditii extreme. Sa speram ca Simona nu va acuza acest climat friguros, jucatoarea noastra recunoscand nu de putine ori ca prefera vremea insorita si calduroasa.

13:45 In primele ore sunt asteptate reprize repetate de ploaie la Wimbledon, astfel ca meciul Simonei Halep ar putea fi intrerupt de mai multe ori. Abia dupa ora locala 15:00 este prognozata vreme insorita.

13:39 Organizatorii anunta ca la ora locala 11:45 (n.a. - doua ore mai tarziu la Bucuresti) vor incepe primele meciuri din programul acestei zile cu numarul cinci.

13:36 Suntem in asteptarea intrarii pe teren a celor doua jucatoare, insa ploaia pune din nou probleme la Wimbledon.

VINERI, 12:12 Bun gasit prieteni ai tenisului. De la 13:30 pe terenul 2 Simona Halep o intalneste pe Lesia Tsurenko din Ucraina in meciul care conteaza pentru turul 2 la Wimbledon.

22:00 Avem confirmarea oficiala din partea organizatorilor de la Wimbledon. Niciun alt meci nu va mai urma pe central dupa Federer-Muller. Asadar, Halep este reprogramata pentru ziua de vineri.

21:55 Federer castiga setul doi cu 7-5 si are 2-0 in fata lui Muller. 

21:36 Exista posibilitatea ca Halep sa fie totusi mutata pe central dupa meciul lui Federer. Sub acoperisul tras se poate juca pana la ora 23:00 a Londrei, ceea ce inseamna 01:00 ora Bucurestiului.

21:30 Toate meciurile au fost suspendate din cauza ploii. Singurul meci care va continua este cel de pe central unde a fost tras acoperisul. Federer il intalneste acolo pe Muller. Astfel, exista mari sanse ca partida lui Halep sa fie reprogramata pentru vineri.

21:08 Meciul dintre Hewitt si Janowicz este in setul doi. Primul set a fost castigat de polonez.

20:00 Abia acum incepe meciul dintre Hewitt si Janowicz, ultimul programat pe terenul 2 inaintea disputei Halep-Tsurenko.

[news-107831]

FINAL Simona Halep - Teliana Pereira 6-2, 6-2

SET 2, 6-2 Trei mingi de meci la serviciu pentru Halep. Prima minge intra si Halep este in turul 2 la Wimbledon. Victorie fara drept de apel in 65 de minute. Simona saluta publicul londonez care o rasplateste cu aplauze la scena deschisa.

SET 2, 5-2 Doua mingi de meci pentru Halep pe serviciul advers. Ambele sanse sunt salvate de brazilianca si Pereira ramane in meci spre bucuria spectatorilor de pe central. Acestia vor sa mai vada tenis, dar Halep urmeaza la serviciu si i-ar putea trimite rapid acasa.

SET 2, 5-2 Probleme acum pentru Halep pe propriul serviciu (0-30). Halep are insa o capacitate formidabila de a pune mingea in teren in situatii limita (30-30). Sansa de 5-1 acum pentru Halep dupa o minge scapata afara de Pereira. Greseste si Halep cu backhand-ul (40-40). Se redreseaza insa cu forehand-ul si Halep are minge de game. 5-1 pentru Halep si un singur game o mai desparte pe jucatoarea noastra de castigarea meciului.

SET 2, 4-1 O noua lovitura de trecere superba reusita de Halep. Este a opta in acest meci. Pereira se scoate, daca este permisa exprimarea, cu doua mingi bine plasate pe primul serviciu si brazilianca limiteaza scorul.

SET 2, 4-0 Al doilea as al meciului pentru Halep (30-15). Apare insa si dubla greseala si pentru prima data in acest meci se ajunge la egalitate pe serviciul Simonei. Inca un as, urmat de prim serviciu devastator si Halep rezolva game-ul foarte rapid.

METEO: Se apropie furtuna de Wimbledon. Nori amenintatori se profileaza la orizont, dar speram ca Halep sa incheie grabnic intalnirea cu Pereira si sa nu fie nevoie de o intrerupere.

SET 2, 3-0 (BREAK Halep) Minge de break pentru Halep, dar Pereira solicita un challenge. Este minge afara si decizia initiala ramane. Halep are sansa de 3-0, dar rateaza returul si scorul redevine egal (40-40). Se produce break-ul, al doilea pentru Halep in acest set al doilea. Totul merge in favoarea lui Halep.

INFO: O putem spune fara niciun fel de ezitare, chiar daca meciul de fata nu s-a incheiat inca, si anume ca Halep va juca in turul doi cu Lesia Tsurenko din Ucraina.

SET 2, 2-0 Incantator jocul Simonei Halep si game la zero. Pereira pare lipsita de solutii si nici macar returul nu o mai ajuta pe brazilianca.

SET 2, 1-0 (BREAK Halep) Minge de break pentru Halep in debutul setului secund si ruptura de produce dupa un joc incantator din partea Simonei. Lovitura castigatoare cu forehand-ul si Halep trece in fata.

21:39 Incepe setul al doilea cu Pereira la serviciu. Vantul este tot mai insistent pe arena centrala de la Wimbledon.

STATISTICA: Primul serviciu al Simonei nu a fost chiar impresionant (53%), dar Halep a castigat 90% din punctele jucate cu prima minge.

SET 1, 6-2 Serveste Halep cu mingi noi pentru castigarea primului set si trimite un as din al doilea serviciu. Cu fiecare minge pe care o trimite in terenul advers Halep mai face un pas spre fileu si astfel ajunge sa-si preseze puternic adversara. Trei mingi de set pentru Halep. Prima este de ajuns si primul set se inchide in favoarea Simonei Halep in doar 31 de minute.

SET 1, 5-2 Vine si prima dubla eroare a meciului. O comite Pereira care simte presiunea pierderii primului set. Halep scapa dreapta in afara terenului si aceasta isi exprima pentru prima data nemultumirea. Se cearta pentru ca ar fi trebuit sa atace mai degraba in diagonala (15-15). Sunt doua sanse de set pentru Halep dupa o lovitura superba de trecere in diagonala. Ambele mingi de set sunt anulate de brazilianca si se intra in prelungirile game-ului. Pereira inchide jocul cu un as.

SET 1, 5-1 Moment important la 40-15 pe serviciul lui Halep. Arbitrul de scaun a validat ceea ce s-a crezut ca este un as, dar Pereira a solicitat reluarea oficiala si a avut dreptate. A urmat un al doilea punct consecutiv reusit de brazilianca, dar pana la urma Halep si-a castigat game-ul.

SET 1, 4-1 (BREAK Halep) Apasa Halep cu forehand-ul si are 30-0 pe serviciul advers. Un bun moment de a forta break-ul. Doua sanse de a castiga contra serviciului advers, dupa ce Halep a castigat un punct foarte spectaculos cu venire in viteza la fileu. Pereira salveaza primul punct cu un as, dar scapa forehand-ul si Halep se distanteaza cu un nou break.

SET 1, 3-1 Halep pastreaza diferenta de un break si se mentine autoritar la conducere. Un nou game fara probleme pe propriul serviciu, castigat la 15 de favorita numarul 3 de la Wimbledon.

SET 1, 2-1 Sansa de break ratata de Halep la 40-30 pe serviciul advers. A fost un prim serviciu bun al braziliencei si Halep a returnat in propriul teren. Pereira castiga primul sau game dupa ce Halep a trimis in fileu un schimb lung de mingi.

SET 1, 2-0 Game solid pentru Halep pe propriul serviciu si jucatoarea noastra isi dubleaza avantajul. Diferenta de valoare evidenta intre Halep si aceasta Pereira, o jucatoare care anul acest a scos capul in lumea buna a tenisului.

SET 1, 1-0 (BREAK Halep) Halep isi arata intentiile ofensiva inca din debut. Urca la fileu si castiga punctul. Egalitate la 15 in primul game, dupa care reuseste un backhand castigator in diagonala. A fost o lovitura defensiva, dar pe care Halep a trimis-o adanc in terenul advers. Halep pune presiune si o duce in avantaje pe adversara ei (40-40). Deja doua sanse de break ratate de Halep in acest prim joc al meciului. In cele din urma Halep obtine break-ul si incepe cum nu se poate mai bine.

21:05 Incepe meciul cu Pereira la serviciu. Sufla vantul destul de puternic la Londra.

21:00 Halep este pe teren la incalzire. Inca soare la Londra si conditii ideale pentru buna desfasurare a acestei partide.

20:56 Este oficial. Simona Halep va juca, asa cum bine am anticipat mai devreme, pe arena centrala. Meciul va incepe in cateva minute.

20:50 Final de meci pe central. Victorie in doua seturi pentru Serena Williams.

20:48 Serena Williams serveste pentru castigarea meciului pe terenul central. Urmeaza Simona Halep in cel mai asteptat meci al zilei pentru noi.

20:30 Cel mai probabil, desi nu este inca oficial, Halep va juca pe arena centrala de la Wimbledon dupa incheierea meciului dintre Serena Williams si Anna Tatishvili. Meciul acesta a ajuns in setul al doilea, primul fiind castigat de lidera mondiala.

19:54 Suntem in continuare in asteptarea programarii disputei dintre Halep si Pereira.



GAME CU GAME Wimbledon: Halep trece de Tsurenko in decisiv si ajunge in turul 3