Wimbledon

Asa am trait Simona Halep in semifinale la Wimbledon

Sursă foto: https://twitter.com/dplussportfi/

Simona Halep a intalnit-o pe Elena Rybakina, joi, dupa ora 17:00, in a doua semifinala de la Wimbledon, turneu pe care jucatoarea din Romania l-a castigat in 2019.

FINAL Halep - Rybakina 3-6, 3-6


SET 2, 3-6 A 9-a dubla greseala comisa de Halep. Rateaza sansa de game si Rybakina are minge de meci dupa o eroare cu forehand-ul. Retur fabulos pusa de Rybakina in coltul terenului si e gata meciul.

SET 2, 3-5 Rybakina gaseste asul la 40-30 si se apropie la un game de prima finala de Mare Slem a carierei.

SET 2, 3-4 Game alb de serviciu obtinut de Halep.

SET 2, 2-4 Rybakina serveste in medie cu 180 km/h si inchide game-ul cu un as. Nimic de facut pentru Halep.

SET 2, 2-3 Dubla greseala la minge de break. Halep isi pierde serviciul de la 30-0. Rumoare in tribunele arenei centrale de la Wimbledon.

SET 2, 2-2 Apar in sfarsit si primele mingi de break pentru Halep in acest meci. Sunt trei la rand. Rybakina trimite cu reverul afara si e primul break obtinut de Halep in meci.

SET 2, 1-2 Halep raspunde cu un game sold de serviciu.

SET 2, 0-2 In continuare Halep nu stie cum arata o minge de break in acest meci. Rybakina ramane dominatoare pe serviciul ei.

SET 2, 0-1 Doua duble greseli comise de Halep in acest game. A avut de doua ori sansa de a inchide pe serviciu, dar pana la urma Rybakina obtine break-ul.

♦Un break a facut diferenta in primul set

SET 1, 3-6 Rybakina se impune in primul set, Halep neavand raspuns pe serviciul jucatoarei din Kazahstan. Un break a facut pana la urma diferenta.

SET 1, 3-5 Dubla greseala la 30-30 si e minge de set pentru Rybakina. Egaleaza Halep dupa o noua scurta prin care si-a adus adversara la fileu. Game salvat in cele din urma de Halep care ramane in acest prim set.

SET 1, 2-5 Halep incearca ruperea ritmului cu o scurta. Mingea e ajunsa de Rybakina care gaseste linia terenului. Nicio sansa de break pentru Halep pana acum.

SET 1, 2-4 Senzational game de revenire pentru Halep. Revine de la 15-40 si castiga game-ul. Ar putea fi momentul de cotitura pentru Halep.

SET 1, 1-4 La 40-30 Rybakina are noroc cu banda fileului, Halep ajunge tarziu si trimite afara. Ramane diferenta de un break.

SET 1, 1-3 Minge de break salvata de Halep inainte de a pune primul game pe tabela in dreptul ei.

SET 1, 0-3 Rybakina isi castiga inca o data fara probleme serviciul si se distanteaza pe tabela. Halep inca n-a inceput practic meciul.

SET 1, 0-2 Incepe mai bine Rybakina si reuseste break-ul.

SET 1, 0-1 Game la zero adjudecat de Rybakina.

17:51 A inceput meciul cu Rybakina la serviciu.

⇒Cotele oferite de FORTUNA

Simona Halep (30 ani) si Elena Rybakina (23 ani) se intalnesc pentru a patra oara in cariera. Halep a castigat ultimele doua dispute directe, in februarie 2020 in finala de la Dubai si in septembrie 2021 in turul trei la US Open. De fiecare data Halep s-a impus in set decisiv.

Singura victorie obtinuta de Rybakina dateaza din septembrie 2019, cand jucatoarea nascuta la Moscova a profitat de abandonul lui Halep in turul trei la Wuhan Open.

Halep n-a pierdut niciun set pana in semifinalele de la Wimbledon si a petrecut pe teren 5 ore si 38 de minute.

De cealalta parte, Rybakina a pierdut un singur set, dar a stat pe teren cu aproape trei ore mai mult decat Halep (8 ore si 17 minute).

Rezultate pe iarna in 2022

Halep (11-1) / Rybakina (6-2);

Palmares in 2022

Halep (31-8) / Rybakina (24-12);

Cine castiga meciul de joi isi asigura 1 milion de lire sterline prin calificarea in finala de la Wimbledon.

Pentru Halep ar fi a sasea finala de Grand Slam din cariera, in timp ce Rybakina si-a atins oricum punctul maxim al carierei prin prezenta in semifinale.

Este prima jucatoare care reprezinta Kazahstanul ajunsa intr-o asemenea faza la un turneu major.

Rybakina are doua titluri WTA castigate in cariera, printre acestea si ultima editie a turneului de la Bucuresti, in 2019, dupa o finala cu Patricia Tig. Al doilea titlu a fost obtinut la Hobart in 2020.

Parcurs la Wimbledon

Halep le-a eliminat pe Karolina Muchova, Kirsten Flipkens, Magdalena Frech, Paula Badosa si Amanda Anisimova;

Rybakina a trecut de Coco Vandeweghe, Bianca Andreescu, Qinwen Zheng, Petra Martic si Ajla Tomljanovic.



Asa am trait Simona Halep in semifinale la Wimbledon