Wimbledon

Simona Halep, greu, greu, dar in turul 3 la Wimbledon

Simona Haleo a avut nevoie de trei seturi, vineri dupa-amiaza in turul 2 la Wimbledon, pentru a o elimina pe Lesia Tsurenko (Ucraina), numarul 170 mondial. Aceasta i-a luat un set Simonei dupa ce jucatoarea noastra a avut 3-0 in setul al doilea. Tsurenko a facut meciul vietii, a salvat doua mingi de meci atunci cand era condusa cu 5-2 in decisiv, insa in cele din urma a cedat. Halep s-a impus cu 6-4 in setul 3, inchizand cu un break, dupa aproape doua ore de joc. Halep a completat astfel tabloul meciurilor din turul al 3-lea, unde o va intalni pe elvetianca Belinda Bencic (71 WTA).

Programat initial pentru joi seara si amanat pentru vineri la pranz din cauza ploii si a intunericului, meciul dintre Halep si Tsurenko a inceput cu o jumatate de ora intarziere.

Intarziere cauzata de ploaia care a cazut pana aproape de ora pranzului la Londra, dar si de aparitia tarzie a copiilor de mingi pe terenul numarul 2, acolo unde a fost programata intalnirea.

Inca din debutul meciului Halep a aratat o dificultate in deplasarea pe teren, lucru recunoscut chiar de ea in setul al doilea printr-un repros pe care si l-a adresat cu voce tare.

Tsurenko a tinut in schimburile de mingi, desi in multe momente a aratat ca o jucatoare de top 100 mondial si nicidecum de 170, loc ocupat la ora partidei cu Halep.

Primul break al meciului a venit in clasicul game sapte, cand Halep a trecut in premiera la conducere si apoi a dublat nu fara emotii pe propriul serviciu.

Setul inaugural avea sa-i revina lui Halep in 34 de minute fara ca aceasta sa fi lasat impresia ca a fortat peste masura. A parut un joc mai degraba economicos, dar in continuare Halep a continuat sa comita destul de multe erori nefortate pentru nivelul la care a ajuns in ultimele luni.

In setul al doilea Halep a luat devreme un break si s-a distantat rapid la 3-0. Scenariul clasic pentru o victorie in doua seturi, rapid, fara emotii.

Numai ca dupa cele sase game-uri la rand obtinute de favorita noastra au urmat alte cinci consecutive in dreptul Lesiei Tsurenko. Raspuns aprig din partea acesteia care, hotarat lucru, asa cum am scris si in transmisia live text, si-a pus in gand sa faca meciul vietii contra lui Halep.

[news-107894]

Astfel, Tsurenko reusea sa castige setul al doilea, cu 6-4, si sa trimita meciul intr-un decisiv putin anticipat inaintea startului meciului.

Halep a condus din nou cu 3-0, apoi cu 4-1, inainte sa rateze doua sanse de meci pe serviciul advers la 5-2. Tsurenko s-a apropiat la doua lungimi, dupa care a reusit break-ul si Halep mai pastra doar un avans minim (5-4).

Tsurenko a servit pentru a ramane in meci, loviturile s-au asprit, schimburile au devenit tot mai aprige, iar Halep a trebuit sa atace dezlantuit, ca o furtuna, pentru a inchide meciul. 

Urmeaza Belinda Bencic, locul 71 mondial, din nou o adversara la indemana pentru Halep, care insa trebuie sa-si regaseasca starea de spirit prin care sufocat-o pe Teliana Pereira in primul tur.

Este foarte posibil ca si amanarile repetate si reprogramarea disputei cu Tsurenko sa fi contribuit la jocul mai slab etalat de Halep, dar pana la urma conteaza victoria si calificarea in turul al 3-lea.



Simona Halep, greu, greu, dar in turul 3 la Wimbledon