Wimbledon

Djokovic trece de Rublev și ajunge în a 46-a semifinală de Mare Șlem. Sârbul are al doilea cel mai mare procentaj de victorie din istoria Wimbledonului

Sursă foto: https://twitter.com/Wimbledon

Novak Djokovic s-a calificat marți seară în cea de-a 46-a sa finală de Mare Șlem, trecând de rusul Andrey Rublev după un meci relativ ușor, dar intens, 4-6 6-1 6-4 6-3.

Sârbul a adunat acum 33 de victorii consecutive la Wimbledon și este neînvins aici de 10 ani și 4 zile. El caută al optulea titlu pe iarba londoneză pentru a egala recordul lui Roger Federer, dar și pentru a atinge 24 de victorii în turneele de Mare Șlem și a egala performanța lui Margaret Court, pentru că la masculin nu are nimeni mai multe decât el nici acum, cu cele 23. Îl urmează Nadal cu 22, aproape retras, și Federer cu 20, retras. 

După acest meci, Djokovic are un procentaj de victorie la Wimbledon de 90,1%, urmat de Pete Sampras cu 90% și Roger Federer cu 88,24%. El este depășit doar de Bjon Borg, cu 92,7%!

Sîrbul a reușit să îl învingă pe Rublev, jucătorul favorit al fetei sale.

 

 

Djokovic a pierdut primul set, dar le-a cîștigat pe următoarele trei. Breakul din primul set reușit de Rublev a însemnat declanșarea unui joc mult mai agresiv în manșa secundă, în care Djokovic a răspuns rapid cu două breakuri. În setul al treilea a reușit un break care a cântărit decisiv, dar a trebuit să se lupte la 5-4, pe propriul serviciu, când Rublev a avut mai multe puncte de break irosite.

În setul al patrulea, Djokovic a reușit două breakuri, dintre care unul la ultimul game al partidei. Rublev a încheiat meciul căzând pe spate, încercând să prindă o minge scurtă la fileu. fără succes. 

Rusul nu a trecut niciodată de sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem.

Întrebat după meci ce părere are despre faptul că toți jucătorii vor să îl bată, fiind inamicul numărul 1, Djokovic a replicat: „Iubesc acest lucru. Este o declarație umilă”.

Sârbul a mai spus că Rublev „are o lovitură de dreapta foarte bună, are vine cu un răcnet înfiorător la pachet, ceea ce face experiența destul de dură”. Cu toate acestea, a contracarat perfect și în momente cheie. Ultimul game a fost dur pentru Rublev. Condus cu 30-0 pe propria servă, rusul a trimis un as, dar Djokovic l-a contestat și a avut dreptate. A ajuns apoi la 40-0 și la scurt timp a câștigat meciul cu un stop care l-a dărâmat la propriu pe tenacele său adversar.

În semifinale, Djokovic îl va întâlni pe Sinner, care nu ar trebui să îi ridice mari probleme în drumul spre finală.



Djokovic trece de Rublev și ajunge în a 46-a semifinală de Mare Șlem. Sârbul are al doilea cel mai mare procentaj de victorie din istoria Wimbledonului