Wimbledon

Djokovic și Tsitsipas avansează la Wimbledon

Novak Djokovic s-a calificat miercuri seară în turul al treilea de la Wimbledon și se află în căutarea celui de-al optunea titlu la Londra, pentru a-l egala pe Roger Federer. În aceeași seară. grecul Stefanos Tsitsipas a avansat cu greu, în cinci seturi și s-a calificat în turul al doilea.

Novak Djokovic a uscat terenul cu prosopul său și a îndemnat publicul să sufle spre teren pentru a-l zvânta, în primul tur de la Wimbledin.  După ce a trecut de argentinianul Pedro Cachin cu 6-3 6-3 7-6 (7-4) pe terenul central, în turul al doilea l-a învins pe Thompson cu 6-3, 7-6, 7-5.

Djokovic urmărește să-și asigure cel de-al optulea titlu la Wimbledon și să egaleze recordul lui Roger Federer la masculin. Sârbul nu a pierdut pe terenul central de când a fost învins de Andy Murray în finala din 2013.

În alt meci de miercuri, Stefanos Tsitsipas a tras cu Dominic Thiem pe care l-a învins cu 3-6 7-6(7-1) 2-6 7-6(7-5) 7-6(10-8). Grecul a avansat astfel în turul al doilea,

În ciuda faptului că a fost condus cu un set peste noapte - meciul a fost suspendat din cauza ploii, marți în setul doi - Tsitsipas a jucat bine la reluarea miercuri, în timp ce adversarul său a ezitat. Grecul a apărut în control deplin trecând la conducere la seturi cu 2-1 și cu un break avans în setul al patrulea. Thiem a revenit, iar Tsitsipas a trebuit să se forțeze serios pentru victorie,  după trei ore și 55 de minute.

 



Djokovic și Tsitsipas avansează la Wimbledon