Wimbledon

Djokovic ajunge în a 9-a finală din carieră la Wimbledon. Sârbul a glumit din nou despre vârsta lui: ”Mă bucur să fac parte din generația tânără”

Sursă foto: https://twitter.com/Wimbledon

Jucătorul Novak Djokovic s-a calificat în finala de la Wimbledon din acest an după o victorie în minimum de seturi asupra italianului Jannick Sinner.

Deținător al trofeului pe iarba de la All England Tennis, Novak Djokovic l-a învins pe tânărul italian aflat la debutul într-o semifinală de Mare Șlem, cu 6-3, 6-4, 7-6 (4), după 2 ore și 46 de minute.

Djokovic a salvat șase mingi de break în acest meci și merge pentru a noua oară în carieră în finala de la Wimbledon.

Sârbul a câștigat de șapte ori în carieră turneul londonez, iar anul acesta cu un succes ar continua cursa pentru Marele Șlem, după ce s-a impus deja la Australian Open și Roland Garros.

Reacția lui Nole: ”36 e noul 26”

”E greu și tensionat când ești în semifinale. Au fost trei seturi apropiate. El a fost foarte aproape să câștige setul al treilea. A fost presiune în al treilea set, dar a dovedit de ce este unul dintre liderii din noua generație, fără îndoială.

”Îmi place să fac parte din noua generație (n.r. – râde).

”Mi-ar plăcea să cred că joc cel mai bun tenis al meu. E un sport individual și trebuie să te bazezi doar pe tine. Trebuie să te poziționezi foarte bine emoțional, mental, fizic pentru a ajunge aici.

”Pot spune că 36 e noul 26 pentru mine. Așa mă simt. Sunt foarte motivat, iubesc tenisul. Acest sport mi-a dat totul în viață. Vreau să fiu cinstit și să returnez sportului ceea ce mi-a dat și el mie.

”Am strigat după ce am lovit. E pentru prima dată când mi se ia un astfel de punct. N-am vrut să obstrucționez pe nimeni, poate a fost doar ecoul din arena. Respect decizia arbitrului”, a spus Djokovic despre cel mai controversat moment al semifinalei cu Sinner.

A doua semifinală îi opune pe Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev.

”Voi sta pe masa de masaj și mă voi uita la meci”, a spus Djokovic despre meciul în urma căruia își va cunoaște adversarul din finala programată duminică, de la ora 16:00.



Djokovic ajunge în a 9-a finală din carieră la Wimbledon. Sârbul a glumit din nou despre vârsta lui: ”Mă bucur să fac parte din generația tânără”