Wimbledon

Daniil Medvedev merge în „sferturi” la Wimbledon, după un meci cu o urgență medicală în tribune

Sursă foto: twitter.com/relevanttennis

Daniil Medvedev a ajuns luni pentru prima dată în cariera sa în sferturile de finală la Wimbledon, beneficiind de abandonul cehului Jiri Lehecka, care a fost forțat să se retragă la sfârșitul celui de-al doilea set al confruntării din cauza unei accidentări.

Cel de-al treilea cap de serie al ediției, aflat la a cincea apariție la Wimbledon, Medvedev l-a condus pe Lehecka cu 6-4, 6-2, când tânărul de 21 de ani s-a retras. Rusul a stat pe teren doar 80 de minute și a obținut cea de-a 45-a victorie a sezonului.

„Sincer nu am știut că este afectat, până când s-a retras”, a spus Medvedev. „Am văzut că mișcarea lui a fost puțin restricționată, dar felul în care a lovit mingea m-a făcut sî mî gândesc că nu are probleme. Când s-a retras, am spus: „OK, văd că e ceva”. Din păcate, în timpul unui meci, nu ai altă opțiune decât să lupți pentru fiecare punct. Mi s-a întâmplat și mie ca atunci când credeam că eram accidentat, până la urmă săcâtig.  Te gândești: „OK, poate ar trebui să continui să joc”, apoi câștigi meciul”.

„Trebuie să lupți până la ultimul punct și, bineînțeles, îmi pare rău pentru Jiri, pentru că în runda a patra de la Wimbledon, să te rănești, nu este ușor. Sper să-și revină repede și, desigur, are mult mai multe turnee de Mare Șlem pe care le va mai juca”.

Medvedev țintește săptămâna aceasta al doilea titlu major, după ce a triumfat la US Open în 2021. Însă, el a recunoscut că Wimbledonul este cel mai slab turneu de Grand Slam.  El este de două ori finalist la Australian Open, în timp ce a avansat odată în sferturile de finală la Roland Garros în 2021.

Partida nu a fost dominată dpar de accidentarea lui Lehecka. La scorul de 3-1 în setul al doilea, meciul s-a oprit pentru 10 minute, la cererea spectatorilor. Aceștia au observat o femeie în vârstă căreia i se făcuse rău și au cerut ajutorul medicului. Echipa medicală a intervenit la cererea arbitrului de scaun, iar femeia a fost scoasă pe picioare, după 10 minute, în aplauzele publicului.



Daniil Medvedev merge în „sferturi” la Wimbledon, după un meci cu o urgență medicală în tribune