Wimbledon

Chinuit de dureri abdominale, Rafael Nadal s-a calificat in semifinale la Wimbledon dupa un meci de peste patru ore cu Taylor Fritz

Sursă foto: twitter.com/wimbledon

Rafael Nadal a fost la un pas sa abandoneze disputa cu Taylor Fritz din semifinalele turneului de la Wimbledon, dar a strans din dinti si a castigat partida in tiebreak-ul decisivului, dupa ce a revenit de la 1-2 la seturi.

Dublul campion de la Wimbledon s-a impus, cu 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4), dupa un meci care cu siguranta va intra in istoria turneului.

La 4-3 pentru el in setul secund Nadal a solicitat timeout medical si s-a retras la vestiare acuzand o problema la abdomen.

Spaniolul nu s-a aratat deloc in apele lui la revenirea pe teren, servind cu prima minge la nivelul Simonei Halep pe serviciul doi, adica undeva la 103 mile pe ora.

Chiar si asa, vizibil chinuit in special la mingile care ii veneau pe rever, Nadal a tras de fiecare punct si a reusit in cele din urma sa-l forteze cumva pe Fritz sa greseasca egaland scorul la seturi.

In pofida celor opt break-uri cedate Nadal a reusit sa ramana in meci si sa trimita partida in decisiv, dupa ce a fost condus cu 5-4 in setul patru.

Spaniolul a avut prima sansa la victorie dupa break-ul obtinut in game-ul sapte din decisiv (4-3).

Nadal n-a reusit sa dubleze cu game-ul de serviciu alegand neinspirat o scurta intr-un moment cheie al game-ului. Fritz a ajuns mingea si l-a prins pe spaniol undeva in terenul nimanui, iar acesta a ratat demivoleul.

S-a ajuns in tiebreak unde Nadal s-a desprins rapid la un 5-0 prin care a pus mare presiune pe Fritz.

Americanul a strans scorul la 5-3, dar pana la urma Nadal a facut diferenta punand capat meciului cu un forehand castigator in lung de linie.

Nadal continua cursa spre Marele Slem si-l va intalni in semifinale pe australianul Nick Kyrgios.

Acesta l-a invins pe chilianul Cristian Garin, cu 6-4, 6-3, 7-6 (5).

Pentru Kyrgios este prima calificare intr-o semifinala de Mare Slem.

In cealalta semifinala se vor intalni Novak Djokovic si Cameron Norrie.



Chinuit de dureri abdominale, Rafael Nadal s-a calificat in semifinale la Wimbledon dupa un meci de peste patru ore cu Taylor Fritz