Wimbledon

„Caracatița” Medvedev speră îl răstoarne pe Alcaraz, tânărul Sinner dorește la un an distanță să nu mai repete cu Djokovic meciul în care a pierdut conducând cu 2-0

Sursă foto: https://twitter.com/Wimbledon

Carlos Alcaraz îl va înfrunta vineri pe Daniil Medvedev pentru un loc în finala de la Wimbledon. În cealaltă semifinală Novak Djokovic stă la pândă și el, contra lui Jannik Sinner. Deși pe hârtie Alcaraz și Djokovic sunt favoriți, Medvedev și Sinner cred în șansa lor și au motive serioase.

Jannik Sinner (8) - Novak Djokovic (2) - ora 15:30
Jannik Sinner nu va intra foarte optimist în meci, mai ales că anul trecut a pierdut după ce l-a condus cu 2-0 pe Djokovic în sferturile de finală. Sârbul a plecat după manșa a doua la toaletă, iar apoi s-a întors schimbat și a câștigat partida, fără să se mai uite înapoi, pierzând doar șapte gameuri în ultimele trei seturi.

Djokovic dorește acum să egaleze recordul lui Roger Federer la Wimbledon, de opt succese, dar și pe cel al lui Margaret Court, de 24 de titluri de Mare Șlem.

În ciuda meciului dificil de anul trecut, Djokovic este favoriul numărul 1 la titlu, chiar dacă este cap de serie numărul 2. „Cred că am cele mai mari șanse la titlul”, a spus recent Djokovic. Sinner, 21 de ani, crede că a învățat din experință și plănuiește ca acum să facă lucrurile mai bine. ”Am învățat din acel meci și sper să arăt asta și pe teren. Am un plan de joc, rămân la el și sper să îl execut cât mai bine posibil”, a spus acesta.

Djokovic conduce cu 2-1 în meciurile directe.
2022 Wimbledon (Sferturi de finală) Djokovic 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2
2021 Monte Carlo (R32) Djokovic 6-4, 6-2

Carlos Alcaraz (1) v Daniil Medvedev (3) - după ora 18:00
Carlos Alcaraz a arătat din ce în ce mai impresionant la Wimbledon, a jucat meci de meci mai bine, l-a demolat și pe colegul de generație Holger Rune.  Are 10 victorii consecutive pe iarbă, inclusiv titlul la Queen's, și este văzut ca omul cel mai capabil să-l detroneze pe Djokovic.

Dar înainte de finală trebuie să treacă de un adversar imprevizibil și valoros, Daniil Medvedev, care l-a eliminat în turul doi în urmă cu doi ani. Chiar dacă rusul joacă parcă de distracție, afirmând că iarba este suprafața pe care joacă cel mai slab, iată că a ajuns în semifinale, cea mai bună clasare a sa în carieră la Wimbledon. Să nu uităm că Medvedev l-a oprit pe Djokovic la US Open în finală, când sârbul mai avea nevoie de acea victorie pentru a câștiga toate titlurile de Mare Șlem în același an.

Alcaraz, care a urcat vertiginos în clasament de atunci, l-a descris pe Medvedev drept un „jucător complet”.

„Este o caracatiță”, a spus Acaraz despre Medvedev. "Prinde fiecare minge. Este uimitor, este un atlet uimitor și un jucător complet."

Alcaraz, în vârstă de 20 de ani, care a câștigat US Open în 2022 și l-a învins convingător pe Medvedev în finala de la Indian Wells de la începutul acestui an, crede că are în fața un meci bun, într-un moment bun. „Am multă încredere în acest moment. Cred că va fi un meci foarte bun. O să mă bucur."

Medvedev este în semifinale după ce în 2021 atingea la Wimbledon turul 4, un record personal modest la acea vreme. El nu a putut juca anul trecut la Wimbledon din cauza restricțiilor politice care au interzis sportivii ruși și bieloruși. Acum speră să continue spre titlu. „Am reușit jocul optim până acum. Sper să-l găsesc pentru încă două meciuri.”

Alcaraz și Medevdev la egalitate la 1-1, în meciurile directe
2023 Indian Wells (Finala) Alcaraz 6-3, 6-2
2021 Wimbledon (R64) Medvedev 6-4, 6-1, 6-2

Finala turneului masculin de la Wimbledon va avea loc, duminică, de la ora 15:00.



„Caracatița” Medvedev speră îl răstoarne pe Alcaraz, tânărul Sinner dorește la un an distanță să nu mai repete cu Djokovic meciul în care a pierdut conducând cu 2-0