Wimbledon

Avancronica semifinalelor masculine de la Wimbledon

Ziua de vineri este dedicata celor doua semifinale de pe tabloul masculin de la Wimbledon, meciuri in care ii vom avea protagonisti pe Roger Federer si Andy Murray, jucatori care vin dupa sferturi de cate cinci seturi.

Cotele meciului sunt oferite de Fortuna

apasa aici pentru toate cotele din tenis de azi

FEDERER

RAONIC

1,53

2,45

In prima semifinala, Roger Federer il intalneste pe canadianul Milos Raonic, dupa ce a revenit de la 0-2 contra lui Marin Cilic si a salvat trei mingi de meci.
 
Federer a petrecut mai putin timp pe teren fata de Raonic, iar cele doua ore in plus de oboseala acumulata de canadian si-ar putea spune cuvantul, desi acesta are de partea sa avantajul varstei.
 
Cap de serie numarul 6, Raonic se afla la un singur meci distanta de prima finala de Mare Slem din cariera, in timp ce Federer mai are in fata doar doua meciuri pana la titlul major cu numarul 18.
 
Raonic nu a castigat niciodata un turneu pe iarba, iar in urma cu doi ani era invins de Federer in aceeasi faza a competitiei de la Wimbledon. Canadianul a castigat cea mai recenta intalnire a celor doi din cele 11 (9-2 Federer), impunandu-se in finala de la Brisbane din acest an.
 
La cei 34 ani ai sai, Federer este pe cale sa devina cel mai varstnic finalist la Wimbledon de la Ken Rosewall incoace, acesta avand 39 ani cand a disputat finala din 1974.
 
In a doua semifinala se intalnesc Andy Murray, favoritul publicului si cel mai inalt cap de serie ramas in turneu, si cehul Tomas Berdych.  
 
Murray conduce cu 8-6 la general si nu a mai pierdut in fata lui Berdych de aproape trei ani. Mai mult, Murray a castigat trei din ultimele patru meciuri in minimum de seturi. Cei doi nu s-au mai intalnit insa niciodata pe iarba.
 
Berdych are o finala jucata la Wimbledon in 2010, dar a pierdut ultimele 17 meciuri disputate contra primilor doi jucatori ai lumii indiferent de numele acestora.
 
Fortuna ofera o cota de 1.66 pentru o victorie in trei seturi a lui Murray.



Avancronica semifinalelor masculine de la Wimbledon